F2: Jake Hughes helyettesíti Jack Aitkent a hétvégén Monzában

Az örök F3-as veterán, Jake Hughes versenyzek a hétvégén a HWA-nál Jack Aitken helyén, aki továbbra is folytatja rehabilitációját a spa-francorchamps-i 24 órás versenyen szerzett sérüléseit követően.

A 27 éves versenyző – ahogyan a címsorban is említettem – igazi F3-as veteránnak számít. Korábban másfél évet töltött el a Formula-Renault Európa-kupában, két évet a GP3-ban, egyet a Formula 3-as Európa-bajnokságon és kettőt az FIA F3-ban. Utóbbi két évet már a HWA színeiben töltötte, és ő volt az utolsó, aki komolyabb eredményeket tudott elérni a német csapattal a nevelőszériában (3 győzelmet és további 5 dobogós helyezést szerzett, mindkét idényt az összetett 7. helyén zárva). Eddigi egyetlen Formula 2-es hétvégéjét tavaly teljesítette Szocsiban, ezzel a mostani autóval azonban túlságosan nagy csodára nem kell tőle számítani.

“Boldog vagyok, hogy Monzában újra csatlakozhatok a HWA RACELAB csapatához az FIA F2-ben. Nagyon élveztem az első versenyhétvégémet tavaly Szocsiban a csapattal, már nagyon várom, hogy visszaülhessek. 2020-ban az F3-ban már szereztem egy győzelmet Monzában a csapatnak, úgyhogy bízom benne, hogy ezúttal is jó munkát tudunk végezni közösen, a felkészülés hiánya ellenére. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a HWA RACELAB-nál, akik biztosították számomra ezt a lehetőséget!” – fogalmazott a brit pilóta.

Címlapfotó: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email