Nem változtat jövőre felállásán az AlphaTauri

Kedd reggel a Scuderia AlphaTauri megerősítette, hogy nem változtat a felállásán, a 2022-es szezonnak is a Pierre Gasly – Yuki Tsunoda pilótapárossal vág neki. A bejelentés a japán pilóta vonatkozásában inkább meglepő, mint nem, a korábbi GP2-es bajnok maradására ellenben számítani lehetett.

Ezzel a videóval jelentette be jövő évi pilótapárosát a faenzai istálló

Egyáltalán nem volt meglepő, amikor a nyár elején olyan hírek reppentek fel a paddockban, melyek szerint Pierre Gasly több csapattól is ajánlatot kapott. Ezt később maga a francia pilóta is megerősítette, a hírek szerint az Alpine-nal folytatott előrehaladott tárgyalásokat 2016 GP2-es bajnoka. Miután azonban a franciák bejelentették, hogy Fernando Alonso és Esteban Ocon is marad a következő szezonra, igazából már csak formalitás volt, hogy Gasly is a jelenlegi csapatánál tölti a következő szezont.

Pierre fejlődése rendkívül impresszív volt az elmúlt években, a velünk töltött idők alatt a dobogó mindhárom fokára felállhatott. Biztos vagyok benne, hogy jövőre még erősebb lehet, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy 2022-ben is nálunk fog versenyezni. Mindemellett a tapasztalata segíthet Yuki számára is a fejlődésben. Ebben az évben láthattuk, hogy kettejük kapcsolata igazán harmonikus, a versenypályán ellenfelek, azon kívül pedig barátok, ami hatékonynak bizonyult a csapat számára” – nyilatkozta Franz Tost csapatfőnök.

Pierre Gasly a szezon első tizenhárom futamán tízszer végzett pontszerző helyen. Ez pontosan ugyanannyi, mint ahányszor tavaly az egész szezon során ért célba a legjobb tíz között [kép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story]

Yuki Tsunoda idén a Forma-1 történetének tizennyolcadik japán versenyzője lett, közülük is az első, aki már a debütáló versenyén pontot szerzett. Fejlődési görbéje eddig nem halad túl meredeken felfelé, sokak szerint túl mély víz volt még ez a 21 éves versenyzőnek, aki jelenleg a mezőny legfiatalabb tagja. A Red Bull azonban továbbra is bízik benne, így jövőre kap még egy lehetőséget a bizonyításra.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy egy második szezonra is maradok a Scuderia AlphaTauri versenyzője. Hihetetlen lehetőség ez számomra, köszönettel tartozom a csapatnak, hogy lehetővé tették számomra, hogy további tapasztalatokat gyűjtsek a Forma 1-ben. Nagyon jóban vagyunk Pierre-rel, sokat tanultam tőle, a tapasztalata segített a saját képességeim fejlesztésében. Nagyszerű, hogy vele együtt folytathatom utamat a Forma 1-ben! Nemrég költöztem Faenzába, úgyhogy igazán kényelmesen érzem magam a csapatnál, nagyon várom a következő idényt” – fogalmazott a japán pilóta.

Az AlphaTauri bejelentésével gyakorlatilag eldőlt, hogy hosszú évek után jövőre senki nem lép fel a Forma 1-be az F2/GP2/F3000-ből. Bár Guan-yu Zhou, Oscar Piastri, esetleg valamilyen csoda folytán Théo Pourchaire még változtathatnak ezen, de erre rendkívül kicsi az esély.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email