A Forma-2 után az F1-ben is összeáll az Albon – Latifi páros

A kirakós újabb darabja került a helyére: a Williams bejelentette, hogy Nicholas Latifi 2022-ben is marad a csapatnál, mellé pedig az az Alexander Albon érkezik, aki korábban a Formula-2-ben már versenyzett együtt a kanadaival.

Az elmúlt napok híreit követve aligha lepődött meg bárki a Williams szerdai bejelentésén. Nicholas Latifi az egymást követő harmadik évben is a grove-i istállót erősítheti, a mellé érkező Alexander Albon pedig egy év kihagyás után térhet vissza. A thai pilóta 2020-ban még a Red Bull pilótája volt, év végén azonban mennie kellett, hogy helyet csináljanak a csapat nélkül maradt Sergio Pérezre. A Red Bull azóta is erőteljesen kereste az új csapatot versenyzőjének, majd miután nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem az AlphaTauri lesz, a családon kívül kezdtek nézelődni. Végül a Williams lett a befutó, azonban fontos, hogy ezzel együtt a Red Bull elengedte a 25 éves versenyző kezét, noha leszögezték, hogy még lehetnek közös, hosszú távú terveik.

„Fantasztikus, hogy ismertethetjük a 2022-es versenyzőpárosunkat, egyben örömömre szolgál Alexander Albont üdvözölni a csapatnál. Nagyon izgatottak vagyunk az új párosunk miatt, mindketten fiatalok, ugyanakkor tapasztaltak is, ami nem csak illik a csapatunk elképzeléseibe, de segíthet is a hosszú távú céljaink elérésében. Alex a motorsport egyik legnagyobb tehetsége, aki tekintélyes tapasztalattal rendelkezik a Red Bull-os időkből. Az idők során folyamatosan fejlődött, impresszív teljesítményét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a pontszerző helyezéseinek tavalyi száma. Nagyon várjuk, hogy csapatként folytathassuk a pozitív megítélésünk felépítését, mielőtt azonban ráfordulnánk 2022-re, szeretnénk ezt a szezont a lehető legerősebben befejezni” – fogalmazott a csapatfőnök, Jost Capito.

Az utóbbi tíz-tizenöt évben a klasszikus haverságok gyakorlatilag eltűntek a Forma 1-ből, a mai fiatal generáció színre lépésével talán ez megváltozhat. Russell, Norris és Albon a pályán kíméletlen ellenfelek, azon kívül viszont óriási cimborák.

„Nagyon izgatott vagyok és várom, hogy visszatérhessek a Forma 1-be! Ha kikerülsz egy évre a Forma-1-ből, sohasem lehetsz biztos benne, hogy egyszer újra helyed lesz. Rendkívül hálás vagyok a Red Bullnak és a Williamsnek, hogy hittek bennem és segítettek a Forma-1-be való visszatérésre vezető utamon. Nagyszerű volt a Williams fejlődését figyelni egész évben, nagyon várom már, hogy én is ennek a része legyek 2022-ben” – örvendezett Albon.

Albon és Latifi 2018-ban, a Formula-2-ben már versenyeztek egy csapatnál. Akkor Albon a bajnokság 3. helyén végzett három futamgyőzelemmel (mind a három főverseny volt), míg Latifi egy sprintfutamos diadallal a 9. helyen zárta a szezont.

Címlapkép forrása: Nicholas Latifi hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Hozzászólások lezárva.