F2: David Beckmann a Campos Racingnél folytatja!

Szerda délután a Campos Racing bejelentette, hogy a monzai fordulóban David Beckmann csatlakozik Ralph Boschung mellé. A 20-as rajtszámú autót a szezon folyamán már vezette a tavalyi Formula Regional Europe bajnok Gianluca Petecof, valamint az F3-menő Matteo Nannini is.

A 21 éves versenyző az elmúlt években végigjárta az autóversenyzés szamárlétráját: a német- és az olasz Formula 4-es szériákból indulva eljutott előbb a Formula 3-as Európa-bajnokságig, majd a GP3-ig, innen az FIA F3-ba lépett, egy jól sikerült 2020-as idényt követően pedig a Charouz Racing System színeiben eljutott a Formula 2-be is. Már a legelső futamán, Bahreinben 3. lett, ezt követően viszont egy bakui dobogót leszámítva többnyire csak átlagos, középszerű eredményeket produkált. Ennek ellenére meglepően hatott a cseh csapat néhány nappal ezelőtti bejelentése, miszerint menesztették Beckmannt, a helyét pedig Enzo Fittipaldi vette át.

Nem sokáig volt azonban munkanélküli a fiatal német, a Campos Racing ugyanis benevezte őt a monzai hétvégére, Ralph Boschung mellé. Az autóból Gianluca Petecofnak korábban anyagi nehézségek miatt kellett lelépnie, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy Matteo Nanninit miért váltották le. Beckmann megbízatása a bejelentés szerint csak a monzai fordulóra szól, azt egyelőre nem tudjuk, hogy Szocsiban ki fog ülni ebben az autóban.

„Monza a versenynaptár egyik legikonikusabb és leggyorsabb pályája, mi pedig arra számítunk, hogy versenyképesek leszünk a hétvége folyamán. Fantasztikus, hogy egy ilyen tehetséges pilóta velünk lesz, hiszen Ralph-fal együtt egy rendkívül erős felállást fogunk alkotni, a jövő két fényesen ragyogó csillaga vezet majd nálunk” – fogalmazott a Campos Racing sportigazgatója, Adrián Campos-Suñer Torres.

Címlapkép forrása: David Beckmann hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email