Monzában is Kubica indul Räikkönen helyett

Szerda délután az Alfa Romeo megerősítette, hogy a koronavírussal a hollandiai hétvége során diagnosztizált Kimi Räikkönen továbbra sem rendelkezik a szükséges negatív teszttel, ezért az Olasz Nagydíjat is kihagyja. A 2007-es világbajnok helyére ezúttal is a csapat lengyel tesztpilótája, Robert Kubica ugrik be.

„Az Alfa Romeo Racing ORLEN megerősíti, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon a tartalékpilóta, Robert Kubica fog versenyezni Kimi Räikkönen helyett. Kimi kihagyta a múlt heti Holland Nagydíjat, miután kimutatták a szervezetében a Covid-19 koronavírust, a versenyengedélyét pedig még most sem kapta meg. Az egészségügyi hatóságok követeléseinek eleget téve otthonában karanténban van. Az autóba – a hollandiai eredményes beugrást követően – Robert Kubica fog visszatérni Antonio Giovinazzi mellé” – olvasható a csapat hivatalos közleményében.

Az Alfa Romeo egyébként a félig-meddig hazai futam tiszteletére egy különleges színtervvel is előállt, amely véleményünk szerint nagyon pofásra sikeredett.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email