Veszélybe került a DS Techeetah jövője!

Váratlan helyzettel szembesült a háromszoros bajnok DS Techeetah istálló: már-már úgy tűnt, sikerül egy komoly befektetőt találni a 2022-es szezonra, a partner azonban az utolsó pillanatban kihátrált a projekt mögül – számolt be róla a The Race.

A lap értesülései szerint a csapat partnere a kanadai székhelyű innovációs központ és szoftvercég, a Decentral volt, a vállalat alapítója és vezérigazgatója, Anthony Di Iorio egyben az Ethereum kriptovaluta társalapítója is. Di Iorio jelen volt a New York-i, a londoni és a berlini versenyeken is, ugyanis a Techeetah teljes átbrandelését tervezte, miután már sikerült megegyeznie a jelenlegi többségi tulajdonos SECA-val. A SECA a hírek szerint már 2019 tavasza óta új befektetőket keresett a csapat számára.

A The Race-nek adott exkluzív interjújában Di Iorio elmondta, ő minden tőle telhetőt megtett az üzlet megkötése érdekében, azonban rengeteg külső okkal szembesült, ami miatt nem jöhetett létre az egyezség.

Di Iorio visszalépése miatt a Techeetah jövője komoly veszélybe került, habár a The Race legfrissebb értesülései szerint az elmúlt napokban történt némi előrelépés az ügyben. A helyzetet azonban nehezíti, hogy a csapatoknak szeptember 10-ig be kell regisztrálniuk a következő szezonra, ezt pedig a Techeetah még nem tette meg. Annyit mindenesetre tudunk (szintén a The Race-től), hogy a DS Automobiles és a Techeetah múlt hét pénteken megújította az elmúlt szezon végén lejárt, eredetileg három idényre megkötött együttműködési szerződését, ez talán némi pozitíumként szolgálhat a csapat rajongói számára.

[fotó: Peter Minnig / Spacesuit Media]

A két pilóta közül Antonio Félix da Costát a 2021/22-es szezonra még érvényes szerződés köti a DS Techeetah-hoz, Jean-Eric Vergne kontraktusa azonban már lejárt. A francia pilóta korábban már leszerződött a Peugeot hypercar programjához, emellett nagyköveti szerepet kap a DS Automobiles-nál, így nagyon valószínű, hogy más csapat nem fogja alkalmazni. Da Costa ellenben a hírek szerint kapcsolatba lépett más istállókkal.

A The Race egyébként az utóbbi hetekben több alkalommal is kapcsolatba lépett a Techeetah-val az ügyben, a kínai istálló azonban nem reagált a megkeresésekre.

Címlapkép: Peter Minnig / Spacesuit Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.