🇮🇹 F2: Piastri újabb időmérőt nyert és tovább növelte összetett előnyét

Közel két hónap szünet után visszatért a Formula-2, a pilóták ezúttal Monzában gyűltek össze. A mezőny több helyen is változott a legutóbbi, silverstone-i forduló óta: a Charouz csapatánál David Beckmann helyét Enzo Fittipaldi vette át, a német pilóta pedig átigazolt a Campos Racinghez, míg a HWA-nál Jake Hughes váltotta Jack Aitkent. Egyvalami azonban nem változott: egy ausztrál srác, bizonyos Oscar Piastri sebessége…

A nyitóedzésen a Carlin versenyzője, Daniel Ticktum volt a leggyorsabb 1:33.042-es idővel, két tizeddel megelőzve az ART Grand Prix francia pilótáját, az Alfa Romeo jövő évi ülésére is esélyesnek tartott Théo Pourchaire-t. Az edzést egy alkalommal meg kellett szakítani, amikor Roy Nissany autója egyszerűen elfüstölt.

A szabadedzés részletes eredményei

Az időmérő edzés hozta a várt izgalmakat és szélárnyékcsatákat, a végeredmény pedig végül szorosabban alakult, mint azt a legtöbben várták. A mezőnyt Pourchaire vezette fel, a francia azonban az első próbálkozásokat követően csak a 10. helyen állt, így nyilvánvalóvá vált, hogy szélárnyék nélkül nem lehet majd jó eredményt elérni. A meglepetést Ralph Boschung szolgáltatta, aki váratlanul az élre állt, még a bajnokságot vezető Piastri is csak második próbálkozásra tudta megverni. A 3. helyre második gyorskörével Guan-yu Zhou jött fel, de a kínainak mindenképpen kellett a pole-pozíció, hogy csökkenteni tudja lemaradását. Két perccel a vége előtt Zhou az élre állt, másodpercekkel később azonban jött a szélárnyékvonat közepén haladó Piastri és 1:32.199-es idejével megszerezte a pole-pozíciót. Ugyancsak a szélárnyékot kihasználva Jehan Daruvala feljött másodiknak, míg Liam Lawson a 4.-, Felipe Drugovich az 5. helyet szerezte meg. Boschung a 6. helyezéssel is beállította legjobb eredményét, mögötte pedig Pourchaire, Ticktum, Vips és Beckmann végeztek. A csapatot váltó német így a holnapi első futamot az első rajtkockából kezdheti meg.

Az időmérő edzés részletes eredményei

A futamokat az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapkép forrása: Oscar Piastri hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email