Míg Hamilton uralta az edzéseket, Bottas nyerte az időmérőt és a sprintkvalifikációt is Monzában!

Miután Lewis Hamilton behúzta az első szabadedzést Monzában, a brit egymás után nyerte meg a Q1-et és Q2-t is a péntek esti időmérőn, azonban a végén Valtteri Bottas nevetett pénteken és szombaton is!

A hétszeres bajnok a Q1-et Bottas és Norris előtt nyerte meg, közben kiesett a két Haas, Kubica és idők alapján mindkét Williams, azonban Yuki Tsunoda utolsó körét törölték pályalevágás miatt, így George Russell jutott utolsóként tovább az etapról!

A Q2 vége újabb Hamilton sikert hozott, míg közben derült ki, hogy Bottas vasárnap csak a mezőny végéről fog rajtolni motorcsere miatt!

A Mercedes dominancia továbbra is nagyon nagy volt Monzában, hozzájuk legközelebb pedig úgy tűnik, hogy a két McLaren van tempóban. A Q2-ben a két Aston Martin, a két Alpine és Russell búcsúztak.

Q3: Valtteri Bottas a végén villantott, és kissé váratlanul nyerte meg az időmérőt Hamilton és a slip streaminget jól kihasználó Verstappen előtt, a pole-t azonban ugye szombaton osztják a sprintkvalifikáció végén!

Szombat: Hamilton ismét villantott, behúzva az utolsó szabadedzést!

A hétszeres bajnok brit csapattársa és a két Red Bull előtt szerezte meg az első helyet, az igazi meglepetést azonban az Alfa Romeok okozták, akik Kubica-Giovinazzi sorrendben a 6-7. helyen zárták az etapot. Az alapvetően eléggé eseménymentes edzést egy piros zászlós etap hátráltatta, hiszen Carlos Sainz csúnyán összetörte a Ferrarit!

A Ferrarit szerencsére össze tudták rakni a szerelők a sprintkvalifikációig!

Valtteri Bottas simán nyerte a sprintkvalifikációt, a pole azonban Verstappené a finn büntetése miatt!

A rajtot a finn nagyon jól elkapta, eközben Hamilton szokatlanul pocsékul indult el, beragadva mindkét McLaren, illetve Gasly mögé is, a francia azonban hátulról eltalálta Norris McLarenjét és az első szárnya beragadt a kerekei alá, majd a hatalmas sebesség miatt nem tudta bevenni a Curva Grandét és a falban végezte a tavalyi győztes- szerencsére gond nélkül ki tudott szállni az autóból. Eközben a másik Alpha Tauri sem villogott: Tsunoda kiforgatta Kubicát és szárnycsere miatt a boxba kellett hajtania.

Bottas közben simán ellógott az élen, Verstappen átlagban 2 másodperc hátrányból követte a 18 körös sprint során, tudva, hogy holnap övé a pole, ha senki nem előzi meg. Ricciardo teljesen légüres térben autózva lett harmadik, első soros rajthelyet szerezve 2018 Mexikó óta először! Közben Norris baja meggyűlt a mögötte hajrázó Hamiltonnal, azonban a hétszeres bajnok nem tudott- és talán nem is akart- előzni és fölösleges kockázatot vállalni, az ötödik helyen befutva a két McLaren mögött.

A Ferrarik egy sima 6-7. helyet szereztek, a jól rajtoló Giovinazzi pedig az első hétben zárt az Alfával, annak ellenére, hogy Peréz megkergette őt rendesen. A mexikóinak amúgy nem volt valami sima 18 köre, hiszen gyengébb rajtja után beragadt Stroll mögé és a kakaskodásba átmenő csatában egyszer vissza is kellett engednie maga elé a kanadait. Ennek kapcsán láthattuk a Sportbírák vs Red Bull radio csaták sokadik részét is. 😀

Holnap tehát egy érdekes futamot várhatunk, ahol Verstappen két legközelebbi kihívója a McLaren duója lesz, persze attól is függően, hogy Hamilton mennyire jól rajtol majd. Ami a Red Bull-Mercedes konstruktőri csata sorsát illeti, Pérez a kilencedik helyről, míg Bottas a mezőny végéről rajtol, tehát jó kérdés, hogy a 2. számú autók mennyi pontot gyűjtenek majd.

Címlapkép forrása: Sky Sports

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.