🇪🇸 Moto3: Dennis Foggia nyerte a kőkemény versenyt Aragonban, Acosta először nullázott

Hatalmas izgalmakat és a bajnoki éllovasok drámáját hozta az idei 13.futam.

Szokásához híven, őrült versenyt hozott a legkisebb kategória a Motorland Aragonon. A pole-ból induló Darryn Binder hiába jött el jól a rajtnál, érdemei esélyei hamar elszálltak, hiszen sorra esett vissza. Nála már sokkal rosszabbul járt Gabriel Rodrigo, aki szokásához híven megint az élmezőnyből esett ki, egy jókora high-side-ot követően, amely során Fenatit is magával vitte, noha az olasz a motoron tudott maradni, de jelentősen hátra esett.

Kemény versenyt futottak a bajnoki riválisok is, akik lényegében végig egymást gyapálták. Acosta négy körrel a vége előtt veszítette el az uralmát a KTM felett és rántotta magával Xavier Artigas-t. Az éllovas idei első komoly hibája és nullázása volt, ezzel pedig Sergio Garcia került nyerő helyzetbe.

Az Aspar motorosa azonban nem tudott élni a lehetőséggel, az utolsó körben dobogós pozícióból bukott, ezzel pedig maradt a korábbi különbség a pontversenyben.

Dennis Foggia viszont sokat hozott rajtuk, hiszen a hátsó egyenesben ügyesen használta ki a szélárnyékot és minimális különbséggel, de megelőzte a célvonalnál Dennis Öncü-t. A Tech3 KTM csapat azonban nem lehetett elégedetlen, hiszen a török mellett Sasaki is felállhatott a pódiumra (tavaly pont ugyanitt állt dobogón utoljára a japán).

A futam végeredménye:

Kép forrása: MotoGP.com/Twitter

Acosta nullázása ellenére is 46 pontos előnnyel távozik Spanyolországból, hogy egy hét múlva Misanoban folytassa bajnoki hadjáratát.

Címlapkép forrása: MotoGP.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.