Míg az időmérő után Lawson örült, Wittmann nevetett a végén szombaton Assenben!

Két hét szünet után folytatódott a DTM idei szezonja Assenben, és szombaton, nézői szemszögből mind a tíz ujjunkat megnyalhattuk!

Miután Liam Lawson két héttel ezelőtt oktatta a mezőnyt a Red Bull Ringen, ma délelőtt újabb pole-pozíciót szerzett, az utóbbi időben bajnokesélyessé váló Marco Wittmann és Maxi Götz előtt!

Marco Wittmann még egy büntetéssel együtt is zseniális győzelmet aratott Assenben, a sztárbeugró Bortolotti és Lawson előtt, aki átvette a bajnokság vezetését!

Amiután az igencsak fura rajt megtizedelte a Mercedesek létszámát (Abril, Juncadella és Maini kiállni kényszerült), igazából négy-öt különböző győzelmi esélyesünk is volt a mai, nagyon izgalmas és élvezetes futamon.
A rajtnál ugyan pole-ból rajtoló Lawson és Bortolotti jöttek el a legjobban, Maxi Götz végig ott loholt a nyakukban, és miután a hármas nagyon korán, egymás után állt ki, a Mercedes versenyzője vette át a virtuális vezetést.
A másik két nagy esélyese a mai futamnak az összetettet vezető Kelvin van der Linde és a rajtnál kicsit visszaeső Wittmann voltak. A BMW versenyző később állt ki a boxba mint a fent említett trió és egy gyengébb kiállás után vissza is esett mögéjük, azonban nagyon agresszív és pontos versenyzéssel előzte meg őket – a Lawson elleni manőveért kapott egy, számunkra fura 5 másodperces büntetést – de végül ez sem akadályozta a kétszeres bajnokot.
Közben az Audi arra játszott, hogy KvL és Rockenfeller maradjanak kint ameddig csak lehet. Nos mindez egy óriási hibának bizonyult, hiszen miután a pályán levő rengeteg törmelék miatt beküldték a biztonsági autót, az előnyük lenullázódott, és a versenyük is kukába került. Rockenfeller ugyan eljátszotta a feltartót van der Linde érdekében, de így is simán a mezőny végére jöttek vissza mindketten.

Cserébe ez sokat segített Wittmannak, aki egyedüliként át tudta rágni magát az audison, míg Lawson és Bortolotti beragadtak mögé. Wittmann így le tudta dolgozni 5 másodperces büntetését és egy nagyon meggyőző sikert aratott, miközben a gumijai miatt egyre csak lassuló Lawsont a végén elcsípte Bortolotti- bár beugróként pontokat nem vett el az új-zélanditól. Az olasz amúgy a Laborghini első DTM dobogóját szerezte meg ma.

A két ABT Audi kiállása után tehát simán nyert Wittmann, a bajnokság vezetését azonban Lawson vette át és hihetetlen szoros lett a tabella, hiszen az új-zélandinak 156 pontja van, KvL-nek és Wittmannak 148, míg a végül kvázi dobogósként pontokat kapó Götznek 147.

A rengeteg kieső és a beugrók nagyon erős eredményei miatt (Christian Klient is minden dícséret megillet, hiszen ötödik lett, azonban Bortolottihoz hasonlóan pontokat nem kap) megszerezte első DTM pontjait Sophia Flörsch és Esmee Hawkey is.

A pontszerzők:🥇Wittmann🥈Lawson🥉Götz-S. van der Linde-Ellis-Muth-Flörsch-Auer-Hawkey-K. van der Linde.

Folytatás holnap délelőtt a második időmérővel, és szokásosan fél kettőkor a vasárnapi futammal!

Címlapkép forrása: Bullfrag
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.