🇸🇲 Moto3: Romano Fenati idei harmadik rajtelsőségét szerezte meg Misanóban

A tegnapi edzésekkel ellentétben, ezúttal már száraz körülmények között körözhettek a versenyzők, ám a pálya még így is rendesen megtréfált néhány versenyzőt. Gabriel Rodrigo, Tatsuki Suzuki és Dennis Öncü sem tudtak részt venni az időmérőn a 3.szabadedzésen elszenvedett bukásuk miatt. Közülük is a 17 éves török repült a legnagyobbat, erősen kérdéses a vasárnapi futamon rajthoz tud-e állni.

Sokáig, Dennis Foggia-nak állt a zászló, akivel, mint kiderült az időmérő alatt, hosszabbított a Leopard Racing 2022-re. Az elmúlt futam győztese gyorsan megfutotta a leggyorsabb kört, amit gyakorlatilag az utolsó pillanatokig tartott.

Ám ekkor jött Fenati, Stefano Neppa szélárnyékát kihasználva és elvette az elsőséget honfitársától. Mögöttük Niccolló Antonelli és Andrea Migno végeztek.

A pontverseny éllovasa, Pedro Acosta egy biztos 9.helyet szerzett holnapra, bőven olyan pozíció ez, ahonnan nem reménytelen a győzelem. Ezúttal viszont kikapott csapattársától, Jaume Masia hosszú idő után rakott össze egy erősnek mondható, az 5.hely a spanyolé. Sergio Garcia ezúttal sem talált fogást riválisán, csak a 12.helyről indulhat vasárnap.

Megemlítendő még Matteo Bartelle teljesítménye, aki szabadkárytás újoncként debütál a hétvégén, de egyből bejutott a Q2-be.

Futam holnap, szokás szerint 11:00-től!

Időmérő végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: MotoGP.Com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.