🇸🇲 Moto2: Újabb győzelem Raul Fernandez neve mellett

A rajtnál Sam Lowes jött el a legjobban, aki meg is előzte Fernandezt, a spanyolnak ráadásul Aron Canet miatt kellett aggódnia, aki szintén elé került.

Hamar előkerült a sárga zászló, Simone Corsi landolt a sóderágyban, a rajtot elrontó Jorge Navarro segítségével, a spanyolt hosszú körös büntetésre ítélték az incidensért.

Közben az élen Lowes kezdte elveszteni az előnyét, Fernandez pedig megelőzte Canet-et. Hamarosan aztán kihasználta a brit hibáját, aki megint csak nem tudott lehozni egy versenyt hibátlanul.

A futam végére Remy Gardner kapta magát össze. Átrágta magát Lowes és Canet motorján, majd az utolsó körre csapattársa után eredt. Fernandez már szenvedett a gumikon, az ausztrál kanyarról-kanyarra egyre közelebb kerül hozzá. Gardner végül annak is örülhet, hogy két keréken maradt, a pálya leggyorsabb részén ugyanis komolyan megindult alatta a motor, de gyönyörűen megmentette a KTM-es.

Fernandez így megnyugodhatott, hatodik győzelmét szerezte újonc évében, ami abszolút rekordnak számít, még Marc Marqueznek sem sikerült ez korábban. A pontversenyben Garden előnye továbbra is több, mint egy győzelem, de látva Raul formáját, az ausztrál nem lazíthat a hátra lévő futamokon.

Futam végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.