🇸🇲 Moto3: Foggia zsinórban másodszor nyert, Fenati biztosnak tűnő győzelmet dobott el

Fenati biztosnak tűnő győzelmet dobott el magától, Foggia viszont élt a lehetőséggel Misanóban.

Száraz körülmények között kezdődött meg a vasárnap a San Marino-i fordulón.

Romano Fenati szépen jött el az első helyről, Niccolló Antonelli igyekezett vele tartani a tempót. Az élmezőny meglepően hamar leszakította a többieket, köztük Pedro Acostát is, aki képtelen volt tartani velük a tempót, jelentősen küzdött a motorral. Legnagyobb ellenfele Sergio Garcia ellenben szépen feljött és az élbolyban küzdött a dobogóért. Jaume Masiával kétszer is összetalálkoztak, a KTM-es bőrruháján valószínűleg szemmel látható nyomok maradtak a csatározásról. Második összeérésükkel egyébkén kiírták magukat a dobogóért való küzdelemből.

Akárcsak Fenati, aki hiába épített ki magabiztos előnyt, a verseny felénél az utolsó kanyarban elment a motor eleje, az olasz pedig kiszállt a versenyből.

Ezzel Foggia ölébe került a vezetés, aki nem is hagyta innentől fogva kicsúszni a kezéből, Moto3-as versenyhez képest elmaradtak a végén az izgalmak. Antonelli jött be másodiknak, a korábbiak tükrében pedig sajnálhatja, hogy a futam elején hibázott, mert ha az a kicsúszása nincs, könnyen lehet, hogy ő nyerte volna a versenyt. A dobogóra még Andrea Migno állhatott fel, teljessé téve az olasz pódiumot hazai pályán. Neki is igazán kijárt már egy jó eredmény, amit annak módja szerint meg is ünnepelt.

Acosta végül a második bolyban a 7.lett, kihozta belőle, amit lehetett. Nagy dicséret illeti Carlos Tatay-t, aki szépen felzárkózott és komoly kihívója volt a bajnoki éllovasnak.

Foggia a győzelmével bejelentkezett a bajnoki küzdelembe, hiszen beérte Garciát. Bár hátrányuk még mindig tetemes az év újoncával szemben, de kiindulva Acosta utóbbi futamokon látott formájából, még bármi lehetséges.

Futam végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: Leopard Racing.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.