Martin Whitmarsh visszatér a Forma 1-be

Az Aston Martin bejelentette, hogy az újonnan létrehozott Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatójaként visszahozza a Forma-1 vérkeringésébe Martin Whitmarsh-t. A 63 éves szakember korábban a McLaren Racingnél volt hasonló pozícióban, illetve az F1-es csapat főnöke is volt.

Az Aston Martin Performance Technologies magában foglalja majd a márka Forma 1-es tevékenységét, emellett pedig fejleszti, alkalmazza és forgalomba hozza a cégcsoport szellemi termékeit, azzal a céllal, hogy kategóriájában a legjobb innovációs, mérnöki, tesztelési és gyártási szolgáltatásokat nyújtsa kulcsfontosságú iparágakban.

Whitmarsh a média és a szurkolók számára a McLarennél eltöltött hosszú, sikeres időszakáról ismert. A wokingi istállót 1989-től 2014-ig szolgálta különböző vezető pozíciókban, többek között 2004-től 2013-ig a cégcsoport vezérigazgatója volt, 2009 és 2013 között pedig az F1-es csapat első embereként is tevékenykedett. Vezetése alatt a McLaren diverzifikálta üzleti programját, megalapítva a McLaren Automotive-ot és a McLaren Applied Technologies-t. Főszerepet játszott több mint száz F1-es nagydíj és számos világbajnoki cím megnyerésében, mindeközben a középpontjában állt olyan, leendő világsztárok fejlődésének, mint például Lewis Hamilton. Whitmarsh emellett 2009-től 2013-ig a Forma 1-es Csapatok Szövetségének elnöke is volt.

Lawrence Stroll, az Aston Martin Lagonda többségi tulajdonosa és ügyvezető elnöke, valamint az F1-es csapat igazgatója elmondta, Whitmarsh leigazolása a része annak az ötéves tervnek, melynek során az Aston Martint a Forma-1 legjobb csapatává és világbajnokává szeretnék tenni. Új pozíciójában Whitmarsh októberben áll munkába.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email