🇸🇲 MotoGP: Bagnaia nyert Misanóban

Bagnaia a misanoi dobogó legfelső fokán

Ha már múlt héten Francesco Bagnaia megszerezte az első futamgyőzelmét, akkor rögtön a másodikat is behúzta mellé.

Az Aragon Nagydíj után szünet nélkül folytatódott a MotoGP hétvége. Bár a San Marino-i Nagydíjra egy teljesen más karakterisztikájú pályára érkeztek, ez Bagnaia eredményén nem látszott. Pedig úgy tűnt, hogy már a rajtnál elbukja a futamot, mivel első ránézésre kiugrásgyanús startja volt. Végül azonban szabályosnak ítélték a rajtját, ami jelen esetben inkább szerencse, de így zseniális, hiszen jobban nehezen lehetett volna időzíteni az indulás pillanatát.

A verseny elején úgy tűnt, hogy Ducati dominancia lesz ezen a versenyen is: Bagnaia már az első körben elhúzott, és követte őt a csapattárs, Miller is. Az ausztrál lendülete viszont nem tartott ki a futam végéig, így végül a dobogó sem jött össze neki.

A futam végén Quartararo volt az, aki komolyan veszélyeztette az olaszok versenyét. Az utolsó körben teljesen a nyakára ért, de előzni már nem tudott, így be kellett érnie a 2. hellyel. A pontversenyben mindössze 5 ponttal csökkent az előnye, amely ekkora előnynél egyre jobban belefér, ahogy csökken a hátralévő futamok száma. Matematikailag sokan odaérhetnek még, de senki nem volt olyan konstans, mint a Yamaha versenyzője. A Suzukinak továbbra is gyenge pontja az időmérő, és ha mindez nem lenne elég, Rins jó pozícióból ismét elesett a futamon. Mir ugyan a pontversenyben ott van a 3. helyen, de a hátránya ezen a hétvégén is növekedett, és a tavalyi konstans dobogók helyett idén mindössze néhány alkalommal tudott felállni a pódiumra, miközben a futamgyőzelemért nem is tudnak harcolni.

Visszatért a hétvégén Andrea Dovizioso, így Valentino Rossi már az 5. csapattársát kapta az SRT Yamahán belül. Azonban ez a hétvége csapatszempontból felejthetőre sikeredett. Rossi születendő kislányára emlékezve rózsaszín masnit ábrázoló sisakfestéssel tisztelgett a hazai pályának, de a bukásain kívül nem sok mindennel hívta fel magára a figyelmet a pályán. Doviziosoval együtt a mezőny végén voltak a verseny alatt, így pont nélkül távoztak. Morbidelli is egyelőre szokja a gyári Yamahát sérülés után először ráülve.

A verseny embere alighanem Bastianini, aki a 12. helyről rajtolva kezdett bele a felzárkózásba. A futam egy pontján egymás után szórta a leggyorsabb köröket, és előzgette a riválisait. A vége felé már az volt a kérdés, hogy az első kettőre is felérhet-e esetleg esetleg. A gumijaiban azonban ennél több nem volt, de így is pályafutása első MotoGP-s dobogóját szerezte. Marquez 4. hellyel hangolt a két hét múlva következő futamra, ami a kedvenc pályáján, Austinban kerül majd megrendezésre. Az utolsó körben Mirrel utolértik a lassuló Millert, akinek Mir beszúrt a jobbos visszafordítóban, ám mindketten lesodródtak, így Marquez nyert 2 helyet. Mir ugyan maradt Miller előtt az előzés után, de az utolsó előtti kanyarban érintette a zöld részt, így utólag visszasorolták mögé.

Végeredmény:

1Francesco BAGNAIADucati Lenovo TeamDucati41’48.305
2Fabio QUARTARAROMonster Energy Yamaha MotoGPYamaha+0.364
3Enea BASTIANINIAvintia EsponsoramaDucati+4.789
4Marc MARQUEZRepsol Honda TeamHonda+10.245
5Jack MILLERDucati Lenovo TeamDucati+10.469
6Joan MIRTeam SUZUKI ECSTARSuzuki+10.325
7Pol ESPARGARORepsol Honda TeamHonda+13.234
8Aleix ESPARGAROAprilia Racing Team GresiniAprilia+15.698
9Brad BINDERRed Bull KTM Factory RacingKTM+16.129
10Takaaki NAKAGAMILCR Honda IDEMITSUHonda+18.519
11Michele PIRRODucati Lenovo TeamDucati+20.373
12Johann ZARCOPramac RacingDucati+21.066
13Maverick VIÑALESAprilia Racing Team GresiniAprilia+21.258
14Stefan BRADLTeam Honda HRCHonda+28.142
15Alex MARQUEZLCR Honda CASTROLHonda+30.686
16Danilo PETRUCCITech 3 KTM Factory RacingKTM+32.654
17Valentino ROSSIPetronas Yamaha SRTYamaha+33.853
18Franco MORBIDELLIMonster Energy Yamaha MotoGPYamaha+36.272
19Luca MARINISKY VR46 AvintiaDucati+36.839
20Miguel OLIVEIRARed Bull KTM Factory RacingKTM+37.202
21Andrea DOVIZIOSOPetronas Yamaha SRTYamaha+42.587
Nem ért célba
 Alex RINSTeam SUZUKI ECSTARSuzuki10 Laps
 Iker LECUONATech 3 KTM Factory RacingKTM13 Laps
 Jorge MARTINPramac RacingDucati17 Laps

Kép forrása: motogp.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.