Schumacher és Mazepin is marad a Haasnál még egy évet

A Haas bejelentette, hogy nem változtat versenyzőpárosán, jövőre is Mick Schumacher és Nikita Mazepin lesznek a csapat pilótái. Túlságosan nem lepődtünk meg, a főszponzori kötődés okán ugyanis Mazepin távozása elképzelhetetlen volt, míg a tavalyi F2-es bajnok eleve több évre írt alá a kannapolisi istállóhoz.

„Mindenképpen állandóságot szerettünk volna, úgyhogy megelégedéssel tölt el, hogy bejelenthetem: Mick Schumacher és Nikita Mazepin is a Haasnál indul 2022-ben! Idén mindkét versenyzőnknek lehetősége nyílt belerázódni a Forma-1 vérkeringésébe, és mint újonc, ezért nagyon sokat tettek is” – lelkendezett Günther Steiner csapatfőnök.

„A rendelkezésünkre álló technika miatt nagyon nehéz szezonunk van, ugyanakkor Mick és Nikita is szembenézett a kihívással és szorosan együttműködtek a csapattal annak érdekében, hogy fejlődjünk és alkalmazkodjunk a körülményekhez – belsőleg és külsőleg egyaránt. Bízunk benne, hogy 2022-ben előrébb léphetünk és egy versenyképesebb csomagot adhatunk Micknek és Nikitának, amellyel esélyük nyílhat megtenni a következő lépést karrierjüket tekintve.”

„Nagyon várom a következő évet! Az új autó, illetve maga a tény, hogy a Haas F1 Teamet képviselhetem és együtt fejlődhetek a csapattal, mind izgatottá tesz! Azt gondolom, jövőre erős csomag lehet a miénk” – vélekedett Mazepin.

[kép forrása: Haas F1 Team hivatalos honlapja]
Címlapkép forrása: Haas F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email