🇷🇺 F2: Piastri zsinórban harmadszor szerzett pole-pozíciót

Oscar Piastri nagyon lendületesen halad az idei F2-es bajnoki cím felé: a Prema Powerteam ausztrál versenyzője Szocsiban az egymást követő harmadik időmérő edzését nyerte, ezzel olyan versenyzők illusztris táborához csatlakozott, mint Charles Leclerc, Alexander Albon és George Russell.

A kora délelőtti szabadedzésen az F3-hoz hasonlóan brazil elsőség született, a legjobb időt ugyanis az UNI-Virtuosi pilótája, Felipe Drugovich autózta. Az 1:49.423-as időtől kevesebb mint két századdal elmaradva Ralph Boschung végzett a 2. helyen, majd következett Théo Pourchaire, Guan-yu Zhou, Jüri Vips, Bent Viscaal, Robert Shwartzman és Christian Lundgaard. A bajnoki pontversenyt vezető Oscar Piastri csak a 10. helyen végzett, ráadásul csapata, a PREMA Powerteam még egy vizsgálattal is szembenéz veszélyes boxutcai kiengedés miatt (a másik érintett Lirim Zendeli és az MP Motorsport). Nyolc perccel a vége előtt egyszer a piros zászló is előkerült, miután Alessio Deledda megpördült a 14-es kanyarban.

A szabadedzés részletes eredményei

Az eredeti tervekhez képest öt perccel korábban kezdődő időmérő edzésen Jake Hughes autózta az első mért kört – a brit pilóta ezúttal is a HWA csapatánál versenyez a hétvégén Jack Aitkent helyettesítve, aki még a spa-francorchamps-i 24 órás futamon sérült meg. Miután egyszer mindenki körbeért, Ralph Boschung állt az első helyen, egy hűtőkör után azonban Zhou vette át a vezetést a nyomában Piastrival, a 3. helyre pedig Jehan Daruvala zárkózott fel.

Gumicserét követően Piastri állt az élre, miközben Zhou nem tudott javítani, majd váratlanul Daruvala röpült a lista tetejére. Már készülőben volt a meglepetés, Piastri azonban ezt nem így gondolta, és az utolsó pillanatban futott 1:47.465-ös idejével végül megnyerte az időmérő edzést. Zhou még a 3. helyről is lemaradt, Théo Pourchaire ugyanis a végén javított és feljött Daruvala mögé, míg Boschung 5. lett, de neki ez is élete legjobb időmérős eredménye a sorozatban. Hughes szintén nem kis meglepetésre 6. lett, őt Piastri csapattársa, Robert Shwartzman követte, és csak az orosz mögött, a 8-9. helyen végzett a Hitech két versenyzője, Liam Lawson és Jüri Vips. A legjobb tízbe még Daniel Ticktum fért be, így a nyitóversenyen övé lesz az első rajtkocka.

Az időmérő edzés részletes eredményei

A nyitóversenyt holnap, magyar idő szerint 9:30-tól rendezik Szocsiban, az előrejelzések szerint esős körülmények között.

Címlapkép: FOM
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email