Palou vs O’Ward vs Newgarden Long Beach utcáin: szezonzáró beharangozó!

És ide is elérkeztünk: a hétvégén, Long Beach utcáin zárul az IndyCar 2021-es szezonja, ami bőven adott nekünk izgalmakat, drámát, szórakoztató és káoszsos versenyeket, tehát panaszunk semmire sem lehet, a bajnokság pedig még mindig három esélyes, még ha Palou előnye igencsak korrekt is.

🏆 Kezdjük is egy kis számolással.
A hétvége során maximum 54 pontot lehet gyűjteni: 50 a győzelem, 1 pont a pole és a vezetett kör, nem utolsó sorban pedig 2 egység jár pedig a legtöbb vezetett körért.
🤔Álex Palou előnye jelenleg 35 pont O’Wardal és 48 Newgardennel szemben, tehát a Penske versenyzője minimálisan esélyes a hétvégén még bármire, bár O’Ward helyzete sem sokkal könnyebb.
A mexikói számára pedig a pontegyenlőség nem elég a bajnoki címhez, hiszen Palounak győzelme és második helye is több van mint neki. Tehát a bónusz pontoktól függően vagy azoktól függetlenül is minimum másodiknak kellene lennie, míg Palou maximum a 25. helyen végezhet (már a 24. pozícióért is jár 6 pont), hogy bajnok legyen. Abban az esetben pedig ha kiesik a spanyol, O’Wardnak akkor elég a harmadik hely a bajnoki címhez, ha vagy pole-ból rajtol, vagy pedig egy kört legalább vezet, begyűjtve a szükséges +1 pontot és Newgarden nem nyer.

Newgarden helyzete pedig elég egyszerű. Győznie kell, és Palou ki kell essen (úgy, hogy nem gyűjt egynél több bónusz pontot a spanyol) ahhoz, hogy bármiféle esélye legyen a 2021-es címre. Ez ha valami csoda folytán megtörténik, O’Ward maximum harmadikként futhat be, hogy Newgarden még bajnok legyen a győzelme esetén. Azt viszont ne felejtsük el, hogy Long Beach-ről beszélünk, tehát egy utcai pálya mindig tud váratlan (és annál is váratlanabb) meglepetéseket okozni!

A számolásról a nevezőkre és színtervekre (a Spotter Guide) térve, Charlie Kimball Foyt beugrásával 28 autónk lesz a hétvégén. Teljesen új dizánjt pedig senki sem vonultat fel, tehát remélhetőleg minden autó ismerős lesz a legtöbbünknek. Amit talán érdemes megemlíteni, hogy Palounál visszatér az NTT Data egyszínű kék, míg Rahalnál a Portlandben látott, Total egyszínű piros, ami édesapja bajnoki címet szerző és Indy 500-at nyerő Budweiser szponzorált autójára hajaz.

📺És a szokásos mit mikor nézhetünk (magyar idő szerint) kérdésre a válasz:


Szombat:
00:00- első szabadedzés
18:00- második edzés
21:05- a három szakaszos időmérő
Vasárnap:
18:00- Warmup
21:30- Acura Grand Prix of Long Beach

Címlapkép: IndyCar Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.