MotoGP 2022-es előzetes naptár

Hivatalos bejelentésnek egyelőre híján vagyunk, de más sorozatokhoz hasonlóan a MotoGP-ből is lehoztak egy előzetes versenynaptárt, melyben úgy kalkulálnak, hogy jövőre már nemhogy gond nélkül elutaznak a távol-keletre, de ez akár már tavasszal is megvalósulhat.

Ami egyelőre biztos(nak mondható), az a szezon előtti tesztek és a szezonnyitó futam. Utóbbi március 6-án (tehát néhány héttel hamarabb, mint 2021-ben) Katarban kerül megrendezésre, mely egyúttal a szokások szerint éjszakai verseny. Ezt követően az amerikai kontinens következne, de előtte egy új pálya, az utcai Mandalika debütál – ezzel Indonézia 1997 után rendezhetne újra futamot. Portimao már nemcsak tartalék pályaként van feltüntetve, hanem az idei beugrásához hasonlóan Jerez előtt versenyeznének ott. Így a tavaly és idén látott kényszerű duplázások és esetleges változtatások nélkül is összesen 5 futam lenne az Ibériai félszigeten, ami majdnem a teljes naptár negyede. Egy, még a pandémia előtti tervezet szerint a jövőben rotációban szeretnék megtartani ezt az 5 pályát (Portimao, Jerez, Barcelona, és Valencia) 2022-től, de jelen állás szerint erre még várni kell.

A Kymiring eredetileg 2020-ban szeretett volna bemutatkozni, és eddig ugyan benne volt az előzetes naptárban, de végül kétszer is halasztani kellett. Ezúttal már erre is sor kerülhet, ugyanis sem a rendezők, sem a Dorna nem engedte el a Finn Nagydíjat, így az is helyet kapott a nyári szünet előtt, amivel együtt összesen 21 futamos lehet az évad. Az európai futamok sorrendjében az egyetlen említésre méltó változás 2021-hez képest, hogy a Red Bull Ring és Silverstone helyet cseréltek.

Íme az előzetes 2022-es MotoGP naptár

Március 6.Katar (éjszakai futam)Losail
Március 13./20.IndonéziaManadalika
Április 3.ArgentínaTermas de Rio Hondo
Április 10.Egyesült ÁllamokCOTA (Austin)
Április 24.PortugáliaPortimao
Május 1.SpanyolországJerez
Május 15.FranciaországLe Mans
Május 29.OlaszországMugello
Június 5.SpanyolországBarcelona
Június 19.NémetországSachsenring
Június 26.HollandiaAssen
Július 10.FinnországKymiring
Augusztus 7.Nagy-BritanniaSilverstone
Augusztus 21.AusztriaRed Bull Ring
Szeptember 11.SpanyolországMotorLand Aragon
Szeptember 18.San MarinoMisano
Október 2.JapánTwin Ring Motegi
Október 9.ThaiföldBuriram
Október 23.AusztráliaPhillip Island
Október 30.MalajziaSepang
November 13.SpanyolországValencia

Kép forrása: motogp.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.