🇮🇹 TCR Eu: Ugyan a pályán Girolami nyert, a bírák Homola kezébe adták a győzelmet vasárnap Monzában!

Mikel Azcona ezzel pedig köszönte szépen, ismét nagyon ellógott a bajnokság élén. A TCR Europe második monzai futamának beszámolója.

Miután tegnap kézzel-lábbal védte meg győzelmét Franco Girolami Azconával szemben, a kettős ma újra egymásra talált Monzában, egy ismételten nagyon jó versenyen. Bár a betétfutamokon szakadt az eső, a TCR Europe futamra majdnem teljesen felszáradt a pálya, egyedül a fű és sóder maradt minimálisan vizes. A fordított rajtrács elejéről Baert és Homola várhatták a lámpák kialvását, míg a pole-t szerző Girolami csak a 10. helyről indulhatott -mondjuk ez őt nem igazán zavartatta– közben a bajnokságot vezető Azcona a negyedik kockából startolt.


A rajtnál igazán sokat Girolami nyert (míg mondhatni a mezőny is, hiszen szerencsére mindenki ki tudta kerülni a beragadó Davidovski Hondáját), míg Azcona ezúttal nem tudta azonnal bedarálni riválisait, de természetesen a két titánt túl sokáig (olyan bő három körig) nem tudta feltartani a Clairet-Baert-Homola trió, akiknek a nyakára elég rohamtempóban esett rá Coronel és időnként Jelmini is, aki ma óriásit harcolt a kicsit eső-kelő Jack Younggal, Borkovical és a két Clairet tesóval (Jimmy tegnap igencsak nagyot ment, majdnem dobogón végzve, ma azonban inkább hátrafelé esett). Girolami amúgy a pályán előzte meg Azconat az első körök kavarodásában- eset ami utólag igencsak fontos lesz még! Girolami és Azcona amúgy az ötödik kör elejére találták magukat a vezető pozíciókban, mi nézők pedig ismét megkaptuk azt a csatát, amiből tegnap másfél kör jutott nekünk. Ma amúgy Girolami jobban tudott védekezni és egy első kanyaros, kissebb koccanáson kívül Azcona sem erőltette túl a lökdősődést. Majd jó másfél körrel a vége előtt a spanyol egy pillanatra csípte meg a vízes füvet és sódert, azonnal elveszítve a második helyet a mögötte loholó és körökön keresztül nagyokat csatázó HomolaCoronel kettőssel szemben. A spanyol ugyan bedarálta őket a pályán, de mivel pályalevágások miatt egy 5 másodperces büntetéssel rendelkezett pár körrel korábbról, vissza is esett mögéjük, sőt még Jack Young is elé került a végső értékelésben.


Girolami végül tehát sima győzelmet aratott, azonban Azcona csapata, a Volcano Motorsport megóvta az eredményt, hiszen szerintük versenyzőjüket egy sárga zászlós szakasz alatt előzte meg Girolami. Nos a bírák ezt jóvá is hagyták, és egy nagyon szigorú, 30 másodperces büntetést osztottak ki pár órával a leintés után a hondás argentinnek, amivel még a pontszerzők közül is kikerült. A döntés azért is erős, hiszen győzelmével majdnem lenullázta volna a hátrányát Girolami Azconával szemben, így viszont 53 pont hátrányból várhatja a barcelonai szezonzárót. Bár ha Azcona nem tud indulni, az nem behozhatatlan lemaradás.


Girolami kizárásával Homola örökölte meg a győzelmet, Coronel és Young előtt, míg Azcona így a negyedik helyért kap pontokat ma. A spanyol mögött a ma nagyokat csatázó Jelmini végez, Jimmy Clairet, Borkovic és a rajpozíciójához képest nagyon visszaeső Nicolas Baert előtt. A beugrók közül amúgy ma csak Bartosz Groszek tudott pontokat gyűjteni, köszönhetően a kevés kiesőnek is.

A Tweeteléskor még nem gondolta a JAS Motorsport sem, hogy Girolami győzelme ilyen rövid életű lesz…


A pontszerzők: 🥇(Eredetileg ugye Girolami nyert, büntetésével egészen a 19. helyig esett vissza) Homola🥈Coronel🥉Young-Azcona-Jelmini-J. Clairet-Borkovic-Baert-T. Clairet-Taoufik-Callejas-Bennani-Groszek-Langeveld-Leonov.


Az utólagos bírói beleszólással Azcona 53 ponttal vezet Girolami előtt, míg az összetett harmadik helyre fellépő Coronel már matematikailag sem rendelkezik bajnoki esélyekkel.


Folytatás tehát két hét múlva, Barcelonában! Időközben pedig az is kiderül, hogy Aconával, vagy nélküle.

Címlapkép forrása: a TCR Europe hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.