A legkeményebb gumikat viszi Katarba a Pirelli

A Pirelli közzétette a gumiválasztást a szezon hátralévő futamaira!

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítójának nehéz dolga volt, hiszen Losailba és Dzsiddába először utazik el a Száguldó Cirkusz, míg Törökországban nyolc év kihagyás után tavaly volt az első futam.

A katari hétvégét illetően a legkeményebb variáció mellett döntött az olasz cég, a csapatok rendelkezésére itt a C1-es, a C2-es és a C3-as keverék fog állni. A MotoGP-ből ismert, 5.4 km-es pályából több mint ezer métert a célegyenes tesz ki, középső részén pedig gyors, egymásba fűződő kanyarok találhatók, ahol nagyon fontos tényező lesz az abroncsok tartóssága.

Isztambulba tavaly szintén a legkeményebb triót vitte a Pirelli, a tapasztalatok alapján idén egy kissé meglágyult Mario Isola szíve, illetve a kínálat is: ezúttal a C2-es, a C3-as és a C4-es verziókból válogathatnak a csapatok. Tavaly nem sokkal a verseny előtt aszfaltozták újra a pályát, ami emiatt rendkívül alacsony tapadással rendelkezett az egész hétvége folyamán, amit ráadásul nehezített az esős időjárás is. Ezen próbálnak idén segíteni a lágyabb gumikínálattal.

A tavalyi Török Nagydíjon nagyon szenvedtek a versenyzők az alacsony tapadási viszonyoktól [kép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story]

Tavaly óta egyébként egy úgynevezett “vízrobbantó” technológiával is kezelték az isztambuli pálya aszfaltját, melynek célja szintén a tapadás növelése volt. Az eljárást az elmúlt években többnyire Szingapúrban alkalmazták, ahol a hétköznapokon közútként használt útfelületet meglehetősen gyakran kell újraaszfaltozni, ezért van szükség a különleges technológiára.

A pálya vonalvezetésén történt átalakítások ellenére nem lesz változás a korábban bejelentettekhez képest az Abu Dhabi Nagydíjat illetően, ide a három leglágyabb szettből szállítanak majd.

helyszínkeményközepeslágy
16.Istanbul ParkC2C3C4
17.COTAC2C3C4
18.Autódromo Hermanos RodríguezC2C3C4
19.InterlagosC2C3C4
20.LosailC1C2C3
21.JeddahC2C3C4
22.Yas MarinaC3C4C5
Gumikínálat a szezon hátralévő futamaira
Címlapkép forrása: Scuderia Ferrari hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.