Giovinazzi mindenképpen a Forma-1-ben szeretne maradni

Még mindig nem dőlt el, hogy jövőre hol folytatja pályafutását Antonio Giovinazzi. Az Alfa Romeo olasz versenyzője elmondta, szeretné megtartani jelenlegi ülését.

Az Alfa Romeo továbbra sem jelentette be (és talán nem is döntötte még el), hogy ki lesz jövőre Valtteri Bottas csapattársa. A sajtó szerint Guan-yu Zhou a legesélyesebb az ülésre, de állítólag versenyben van az ülésért Nyck de Vries, Antonio Félix da Costa és Théo Pourchaire is, Antonio Giovinazziért pedig az olasz nemzeti autós szövetség szállt versenybe. Az elmúlt három hétvégén kétszer is a Q3-ba jutó, de pontot Monaco óta nem szerző versenyzőt a Motorsport.com kérdezte, hogy vannak-e más tervei a jövő évre, ha nem jönne össze az F1-es ülés.

„Jelenleg csak arra koncentrálok, hogy megtartsam a helyemet a Forma-1-ben! A legrosszabb esetben hamarosan el kell gondolkodnom a jövőmről, de jelenleg csak a mostani dolgomra összpontosítok és megpróbálom megőrizni az ülésemet. Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy maximális erőbedobással versenyzek továbbra is, megpróbálok pontokat szerezni, és reménykedem, hogy ez elég lesz” – nyilatkozta a 27 éves pilóta.

Antono Giovinazzi 2017-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Sauber csapatánál, állandó ülést pedig 2019-ben kapott annak köszönhetően, hogy a Ferrarival kötött megállapodás értelmében az olaszok választhatták meg a Sauber egyik versenyzőjét. Ennek az egyezségnek a hatálya azonban az idei év végén lejár, és maga a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is beismerte az Olasz Nagydíj hétvégéjén, hogy többé nincs befolyásuk az Alfa Romeo felállására. Amikor arról kérdezték, hogy a Ferrarinak van-e házon belüli elképzelése Giovinazzi pótlására, Binotto elutasító választ adott.

Mattia Binotto [fotó: AFP]

„Úgy gondolom, nagyon sok múlik majd Antonio akaratán, hogy ő maga mit szeretne és hogyan képzeli el a jövőjét. Az első lépésnek mindenekelőtt annak kell lennie, hogy F1-es ülést találjunk neki 2022-re, jelenleg mindannyian ezen dolgozunk” – fogalmazott.

Címlapkép forrása: Antonio Giovinazzi hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.