Kelvin van der Linde nyerte a mai időmérőt Hockenheimben

A Team Abt Sportsline dél-afrikai versenyzője, Kelvin van der Linde szerezte meg a pole-pozíciót a hétvége első futamára, megelőzve Lucas Auert és a bajnokságot vezető Liam Lawsont.

Azok után, hogy az előző öt versenyen nem tudott dobogós helyet szerezni és az összetett vezetést is elveszítette, Kelvin van der Linde egy időmérős győzelemmel igyekezett javítani önbizalmát. Az audis 1:36.649-es idővel szerezte meg az első rajtkockát a ma délutáni futamra Hockenheimben, ráadásul nem is akármilyen különbséggel, néhány ezred híján fél másodperccel megverve Lucas Auert. A már a tegnapi szabadedzésen is a legjobb időt autózó dél-afrikai az első gyorsköröket követően még elmaradt Auertől, a kvalifikáció végén azonban mindent előhozott az RS8 LMS Evóból és nem lehetett legyőzni.

A Red Bull junior versenyzője, a bajnokságot vezető Liam Lawson Auer mögé, a 3. helyre kvalifikált, az utolsó pillanatokban megelőzve Daniel Juncadellát. A harmadik sorba Arjun Maini és Maximilian Götz kvalifikált, őket Vincent Abril és Nico Müller követték. A 9. helyről rajtolhat majd a jövőre már újra a Forma-1-ben versenyző Alexander Albon, a legjobb tízet pedig Marvin Dienst tette teljessé. A kétszeres bajnok Marco Wittmann a 13. helyen végzett a BMW-vel, míg a pályafutása első DTM-időmérőjét teljesítő Lucas di Grassi 18. lett.

Az első futam közvetítése 13:15-kor kezdődik itt:

Címlapkép forrása: Audi Sport hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.