Kelvin van der Linde pole-ból nyert, visszavéve a bajnokság vezetését!

Miután hatalmas előnnyel behúzta a ma délelőtti időmérőt Hockenheimben, Kelvin van der Linde délután sem talált legyőzőre a Hockenheimben, visszavéve a bajnokság vezetését a győzelemmel.

Sokat hallottuk panaszkodni idén a versenyzőket, hogy néhányan mindent egy lapra feltéve versenyeznek a DTM-ben, és a mai futamon ismét tökéletes példáját láttuk ennek, a rövidebbet pedig Lucas Auer és Marco Wittmann húzták.

A rajtot KVL hibátlanul teljesítette a pole-ból, körülötte pedig az Auer-Juncadella-Götz trió nézelődött intenzíven, míg Liam Lawson inkább óvatosan teljesítette az első kanyarokat. Mint kiderült utólag, ez volt a jó taktika, hiszen az ötödik helyről rajtoló Arjun Maini túl hamar akart előre törni és a második egyenes végén nem tudott megállni, beleakadva Lucas Auer Mercedeszébe, a mögöttük feltorlódó autók pedig egymással koccantak össze. Maini azonnal feladta a küzdelmet, és emeljük ki, hogy idén sokadik alkalommal okozott kalamajkát, szerintem lassan már kijárna neki egy komolyabb büntetés. Auer ugyan tovább ment és teljesítette a biztonsági autó mögött futott köröket, de mivel a hátsó szárnyának fele hiányzott, ki is állt utána. A harmadik elszenvedője a káosznak a bajnoki címre esélyes Marco Wittmann volt. A német BMW-s kissé ütött-kopott autóval ment tovább, és ugyan a tempója nem volt szörnyű, érződött, hogy nincs minden rendben a technikával alatta. Ő és Sheldon van der Linde is arra játszottak, hogy nagyon sokáig kint maradtak a koccanás után, remélve egy második sárga zászlós szakaszt. Ez aztán nem érkezett, és mivel nem volt esélyük pontszerzésre, mindketten kiálltak a futamból pár perccel a leintés előtt.

Kelvin az élen hibátlanul ellógott az Audival és pár kör után teljesítette is kötelező kiállását, az asseni blamát követően, majd egy körrel később a Mercedes élmenői, Götz, Ellis és Abril is követték Lawsonnal együtt, akinek ugyan jó kiállást teljesített az AF Corse, de az új-zélandi fiatal éppen csak Maxi Götz mögé jött kis, és be is szorult riválisa mögül, ami utólag nézve elvette dobogós esélyeit.

Innentől nagyjából senki sem állhatott KVL útjába, a versenyt viszont nagyon sokáig a ki nem álló versenyzők vezették, míg van der Linde abszolút légüres térben autózott, hiszen a többieket eléggé lassították a pályán a ki nem álló, egyre fogyó gumival autózók, akik viszont a pozíciót nem adták könnyen. Két Jolly Jokere lett a mezőnynek, akik a friss gumikon hatalmas tempót nyertek az időmérőn mutatotthoz képest. Az eredetileg 9. helyről rajtoló Albon a kiállások után bedarálta riválisait és a dobogó alsó pozíciójában levő Lawson mögött találta magát. A Red Bull gyanúsan rájuk szólt, hogy ne nehezítsék meg Albon dolgát, aki jóval gyorsabb volt, hátha meg tudja fogni az élen autózó van der Lindet. A thai miután Lawson elengedte, pillanatok alatt bedarálta Götzt, azonban a tempója már nem volt annyira jó, hogy érdemben KVL után eredjen.

Közben a későre kiálló és a versenyt vezető Esteban Muth a középmezőny elejére jött vissza kiállása után és egy látványos csatában parancsolta maga mögé a teljes Mercedes flottát, Ellis-Abril-Juncadella sorrendben, immár ott találva magát Lawson mögött, aki kevesebb mint 10 perccel a leintés előtt tudta végre átrágni magát Maxi Götzön. És ekkor érkezett meg a második Jolly Joker. Mike Rockenfeller csak a 19. helyről rajtolt, azonban a Maini okozta káoszban hamar előre tört, az utolsó körökre ütemezve kiállását. Friss gumikkal visszatérve pedig átrágra magát a Merciken és Muth-ton, majd megérkezett Lawson mögé. A Red Bull juniorja nagyon keményen védekezett, de nem tudta feltartani a 2013-as bajnokot, aki az utolsó kanyarokban, jó agresszíven előzte meg Lawsont, aki ezt utólag – elég látványosan- szóvá is tette a dobogó előtt, szerencsére azért nem fajultak balhéig a dolgok.

Rockenfeller előzése azért is volt jelentős, hiszen ő elvette Lawsontól a dobogó alsó fokát, miközben Kelvin van der Linde nyert ezzel pedig – ugyan a két rivális között 188 pontos egyenlőség alakult ki – KVL vezeti a bajnokságot, több győzelme miatt. Közben a pontokról lemaradó Wittmann, illetve az ötödik helyen célbaérő Götz is 165 pontos.

Albon légüres térben, majdnem 6 másodperc hátrányban lett második, míg Maxi Götz fülére szóltak, hogy a mögötte haladó Muth nyugodtan előzhet, hiszen van egy 5 másodperces büntetése. Ugyan a belga végén nem előzött, az idejéhez sem adták hozzá az említett 5 másodpercet, szóval a Mercedesnél valamit félreértettek.

Ami a beugrókat illeti, a Maxi Buhk (reméljük, hogy nem megBuhkott :P) helyén versenyző, korábbi német F4-es bajnok Marvin Dienst éppen csak lemaradt a pontszerzésről, míg a csapatfőnök Hubert Haupt versenyét egy átjhajtásos büntetés vágta haza. Közben a sztárbeugró Lucas di Grassi nem igazán találta a tempót, és nagyon késői kiállása miatt semmit sem értek számára az új gumik. A brazil a 15. pozícióban lett értékelve.

A pontszerzők:

🏅K. van der Linde🥈Albon🥉Rockenfeller-Lawson-Götz-Muth-Juncadella-Ellis-Abril-Glock

Folytatás holnap délelőtt a második időmérővel, és szokásos időben (fél kettőkör) a holnapi futammal.

A mai versenyt itt nézhetitek vissza:

Címlapkép forrása: Bullfrag.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

3 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.