🇺🇸 Moto3: Masia Katar óta először pole-on, Acosta csak a 15. helyen

Idei második elsőségét szerezte a Red Bull KTM spanyolja.

A tegnapival ellentétben, ma már száraz körülmények között gurulhattak pályára a versenyzők.

A Q1-ben nagy meglepetések nem történtek, a két SRT Hondás versenyzőtől várható volt, hogy tovább mennek, de Lorenzo Fellon is mostanában rendszeresen a továbbjutók közé sorolható, így nem különösebb csoda, hogy megnyerte ezt a kört. Carlos Tatay egy körre játszott, egy pillanatra úgy is tűnt, hogy sikerül az Avintia motorosának a bravúr, de végül Alberto Surra elvette tőle ezt az örömet és az olasz jutott tovább.

A Q2-ben a legtöbben a hátsó hosszú egyenes miatt, a szélárnyékra játszottak, így jelentős bolyokban próbálkoztak az első mért körökkel. A bajnoki éllovas Pedro Acosta rögtön az első gyors körét elrontotta, a 11-es féktávján úszott meg alatta a motor és majdnem elütötte hátulról csapattársát. Az első köröket követően a legutóbbi versenyeken kiválóan szereplő, Dennis Foggia került az élre. Romano Fenati próbálkozott magányosan a többiektől, de a COTA-n szélárnyék nélkül nem lehet pole-t szerezni ebben a kategóriában.

Ezt játszotta ki ügyesen Jaume Masia, aki Acosta mögött helyezkedett az utolsó gyors körére. A csapattárs elöl nem tudott jó kört motorozni, sokat csúszkált, de tökéletes lehetőséget biztosított Masiának, aki így a semmiből az eredményjelző élére ugrott. Foggia lehetett volna rá veszélyes, főleg, hogy az olasz is remek segítséget kapott csapattársától, de Artigas segítsége sem volt elég a javításhoz.

Masia Katarban indulhatott legutóbb az első helyről, így egy hosszú nyeretlenségi szériája szakadt most meg. Kijárna már számára is egy jó hétvége, mert dobogón is legutóbb májusban állt.

Acosta ugyan csak a 15.helyről kezdheti a holnapi versenyt, de nagyon aggódnia nem kell. Legnagyobb riválisa, Sergio Garcia ugyanis kénytelen kihagyni a hétvége hátralévő részét, ugyanis egy tegnapi bukását követően vérömlenyt találtak a veséjében, így a spanyol visszalépett a nagydíjtól.

Végeredmény:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Futam holnap, magyar idő szerint 18:00-tól!

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.