Szakított az Audival és távozik a DTM-ből Mike Rockenfeller!

Alig néhány órával azután, hogy a hockenheimi versenyen a 19. rajthelyről a dobogóra állt, Mike Rockenfeller bejelentette, hogy a szezon végén szakít az Audival és ezzel együtt távozik a Német Túraautó-bajnokságból!

Rockenfeller előzése Liam Lawson ellen a mai DTM-futam utolsó körében

A 38. születésnapját egy hónap múlva ünneplő „Rocky” 2007 óta erősíti az Audit. Ez idő alatt számos szép sikert ért el a márkával, 2010-ben például megnyerte le mans-i 24 órás versenyt, 2013-ban pedig DTM-bajnok lett. Rockenfeller egyike volt annak a két gyári Audi-versenyzőnek, akik követték a gyártót az új DTM-be. A német pilóta idén az Abt Sportsline csapatnál versenyez és tizenhárom futamot követőe a 8. helyen áll összetettben, azonban csapattársával, a GT3-specialista Kelvin van der Lindével nem igazán tudja felvenni a kesztyűt. A hockenheimi hétvége első versenyét követően Rockenfeller sokkoló hírt közölt: a szezon végén távozik a bajnokságból és az Audi kötelékeiből is.

„Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy bejelentsem: ez lesz az utolsó szezonom a DTM-ben az Audival. Úgy gondolom, ez a legjobb pillanat erre a közleményre egy igazán kiváló versenyt követően” – fogalmazott.

„Még nem tudom, mit hoz a jövő, az mindenesetre biztos, hogy több olyan programom is lesz, amiről eddig nem beszéltem. Csodálatos tizenöt évem volt az Audival, nagyon élveztem, főleg a Wolfgang Ullrichhal és Dieter Gass-szal való közös munkát. Nagyon sokat segítettek nekem és sok szép sikert értünk el.”

Az még egyelőre nem tisztázott, hogy Rockenfeller hol folytatja pályafutását, mindenesetre a Motorsport.com értesülései szerint hosszútávú versenyzésre vált, valószínűleg az IMSA sportautó-bajnokságban fog induni.

Címlapkép forrása: Audi Sport hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.