Kelvin van der Linde újabb pole-t szerzett Hockenheimben!

A tegnapi időmérőhöz hasonlóan ma délelőtt sem talált legyőzőre Kelvin van der Linde, bár ezúttal a mezőny jóval közelebb volt hozzá!

Szezonjának negyedik győzelmét követően folytatta hockenheimi dominanciáját a dél-afrikai élmenő, aki ismét Lucas Auer előtt nyerte meg a kvalifikációt. Az igazságot megnézve azonban nem a mezőny gyorsult KVL-hez képest, hanem ő maga futott egy majdnem 7 tizeddel lassabb legjobb időt, tehát viccesen fogalmazva azt is mondhatnánk, hogy esélyt akart picit adni a többienek az ABT Sportsline versenyzője.

Emiatt jó szoros lett a kvalifikáció, hiszen az első 6 pilóta 4 tizeden belül zárta az etapot. Lucas Auer ma csak 8 századot kapott és ismét megkapja a bizonyítási lehetőséget, azt követően, hogy tegnap Arjun Maini hazavágta futamát. Természetesen akkor lesz erre lehetősége, ha az indiai a mai rajtnál “viselkedni fog”, hiszen ezúttal két hellyel előrrébb, a harmadik pozícióba kvalifikált. Mellőle vághat neki a futamnak a másik fő bajnoki esélyes, Liam Lawson.

A harmadik sorból Dani Juncadella és a tegnap hatalmasat menetelő Alex Albon várhatja majd a guruló rajtot, az a Mike Rockenfeller elől, aki tegnap a legtöbb pozíciót nyerve lett harmadik, majd teljesen váratlanul bejelentette visszavonulását a DTM-ből. Ami a maradék két, reálisabb bajnoki esélyest illeti, Maxi Götz Rocky mellé kvalifikált a nyolcadik pozícióba, míg a tegnap “ledarált” Marco Wittmann 10. lett az időmérőn és Vincent Abril oldalán rajtolhat a mai futamon.

Kelvin van der Linde a pole-t megszerezve növelte előnyét a bajnokság élén, hiszen 3 pontot gyűjtött ezzel, és pontosan ennyi egyéggel vezeti a tabellát Lawson előtt.

Ami a sztárbeugró Lucas di Grassit illeti, a brazil még mindig szokja ezt a GT3-as versenyzést. A 19. helyen zárta az időmérőt, csupán Dev Gore-t és a csapatfőnök/versenyző Hubert Hauptot megverve.

Az időmérő részletes végeredménye [kép forrása: a DTM hivatalos oldala]

A futam szokás szerint fél kettőkor rajtol magyar idő szerint, és a sorozat hivatalos YouTube csatornáján, vagy a Digi Sporton nézhetitek élőben!

Címlapkép forrása: Autobala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.