🇺🇸 Moto2: Fernandez hetedszer nyert, Gardner nullázott

Ismét szoros a bajnokság!

Raul Fernandez kezdhette meg a versenyt. Igazából a teljes első sor jül jött el a starttól, de a legmélyebb féktávot az amerikaiak reménysége Cameron Beaubier vette, aki egy pillanatra vezette is a versenyt, de aztán lecsúszott az ívről.

Az élen a két Red Bull KTM Ajo-s haladt, Fernandez próbálta lerázni az üldözőit, miközben Beaubier többször is megelőzte Gardner-t. Az amerikai ezután az amerikai hibázott és Fabio Di Giannantonio is megelőzte, majd Marco Bezzechi is maga mögé utasította.

Ezután jött a futam drámája: Gardner próbálta utolérni legfőbb riválisát, azonban a 16-os kanyarban túl szélesen akart fordulni és elment a motor hátulja. Az ausztrál idén először esett ki versenyről, ezzel pedig hatalmas esélyt adott csapattársának a bajnoki küzdelem szempontjából.

Fernandez innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, magabiztos előnnyel nyert. Di Giannantonio hosszú idő után állhatott újra dobogóra, míg Bezzechi lett a harmadik.

A hazai közönség nagy örömére Beaubier negyedikként ért célba, hatalmas üdvrivalgást kapva a szurkolóitól.

Fernandez beérte Marc Marquez-t a hét győzelmével a Moto2-es kategóriában és nem utolsó sorban kilenc pontra megközelítette a nullázó Gardner-t a tabellán.

Futam végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Facebook oldala

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.