🇺🇸 Moto3: Guevara nyerte a kétszer is megszakított, bizarr futamot!

Pedig célba sem ért a spanyol.

Az év legőrültebb és legfurcsább versenyén vagyunk túl, ami végül a kiesett Izan Guevarra győzelmét hozta, egy horrorisztikus tömegbalesetet követően.

Nem, Kedves olvasó, nem olvastad félre, Guevarra kiesett a versenyből és kis híján szétverte a saját garázsát, aztán tizenöt perccel később közölték vele, hogy megnyerte a futamot.

Az egész az első rajttal kezdődött, ahol Xavier Artigas produkált extrém rajtot, mint a lassításból kiderült, ezredmásodperceken múlott, de kiugrott a spanyol, aki ezért kettő darab hosszú körös büntetést kapott. Bánhatja a Leopard Racing motorosa, mert amúgy remek tempót mutatott be.

Az élen közben kezdett meglógni a Guevara-Masia-Alcoba trió, miközben a mögöttük lévő boly igyekezett felzárkózni. Foggia vezetésével ez össze is jött, Acosta pedig már a legjobb tízben motorozott.

Aztán a 7.körben Filip Salac bukott nagyot a hosszú egyenesre fordulva, a cseh versenyző pedig nem is bírt felkelni az aszfaltról, érkezett is a piros zászló, megszakították a futamot. Salac szerencsére eszméleténél volt, elszállították az orvosi központba kivizsgálásra.

Bő huszonöt perc várakozást követően öt körre újraindították a mezőnyt, a 7.kör sorrendje alapján. Így Guevara, Foggia és McPhee indulhattak az első sorból.

Guevarra azonban gyorsan kiszállt a küzdelemből, feltehetőleg a hátsó lengéscsillapító sínylette meg, ami nem lenne meglepő a kritikusan hepehupás pályán. Az újonc versenyző élete első győzelmét dobta el ezzel, nem véletlen volt rettenetesen feszült, ütött-vágott a boxban.

Forrás: Dorna Sports

A “második” sprint futam azonban nem tartott sokáig, ugyanis egy félelmetes baleset borzolta a kedélyeket. A hátsó egyenesben zajlott a szokásos szélárnyékharc, amikor Alcoba előtt Öncü keresztbe bevágott, a spanyol pedig elesett. Se Migno, se Acosta nem tudták már elkerülni a pályán forgó motort, mindketten a levegőbe emelkedtek, a pontverseny éllovasa még a korlátnak is nekivágódott. Hála az égnek mindhárman saját lábukon sétáltak el a baleset helyszínéről, de a futam természetesen ismét meg lett szakítva.

Végül a csapatvezetők kérésére nem is indították újra, a végeredményt pedig az első megszakítás előtti sorrend jelentette, tehát Guevarra nyerte az amerikai Moto3-as futamot. Emlékezetes első győzelem, az már biztos!

Így viszont Acosta is pontot szerez a 8.helyével, de Foggia újabb dobogójával hozott a spanyolon, jelenleg 30 pont a hátránya a Red Bull KTM Ajo motorosához képest.

Futam végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása:

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.