🇺🇸 MotoGP: COTA királya újra a texasi trónon!

Marc Marquez mai versenyzése erősen emlékeztetett mindenkit arra, milyen volt akkor, amikor csúcsformában a rajtnál látták őt utoljára, majd legközelebb a leintés után. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ő a COTA királya, hiszen a 8 texasi hétvégéből 7-szer őt intette le elsőként a kockás zászló. A spanyol az első sor széléről rajtolt, de az első kanyarba már elsőként fordult. Bagnaia nem sokáig örülhetett a pole pozíciónak, Marquez és Quartararo is elment mellette. Jól jöttek el a Suzukik a harmadik sorból, különösen Rins tudott sok pozíciót fogni az első körben.

Korán fejezte be a futamot Nakagami, aki a hátsó hosszú egyenes végén elcsúszott. Miller viszont elemében érezte magát a rosszul sikerült időmérő után. Sorra előzte az ellenfeleit, Bindert és Mirt egyszerre ugyanabban a kanyarban. Ezt követően Bagnaia és Rins mellett is elment, és már a dobogót vette célba. Martin mögött viszont mintha elfogyott volna a lendület, ahelyett, hogy tovább gyorsult volna, lassulni kezdett.

Bagnaia a lassabb kezdés után magára talált, megelőzte Rinst, és a Ducatik után eredt. Miller félreállt előle, Martin pedig kapott egy hosszúkörös büntetést, mert levágott egy kanyart. A büntetés tudatában nem tartotta fel a márkatársat, aki ezzel feljött a dobogóra.

Egy kevésbé körömrágós verseny

Marquez előnye már 4 másodperc felett volt az utolsó körre, ahol mögötte azonban történtek izgalmak. Martin a büntetés letöltésével a 4. helyet is elvesztette Rins-szel szemben, Millert pedig utolérték ketten. Mir meg is előzte, a Ducatis azonban az egyenesben visszajött. Ezt követően Mir az egyik lassú kanyarban nekiment Millernek, aki lesodródott a pályáról, Bastianini pedig kettőt előzött egyszerre. Az eset után Miller dühösen kérte számon riválisát a levezető körön, ráadásul már nem először ütköztek össze a pályán idén. Marquez azonban ezzel mit sem törődve húzta be idei második, Austinban a 7. győzelmét Quartararo és Bagnaia előtt. Marquez győzelme egyúttal a Repsol Honda 450. királykategóriás dobogója volt.

Futam végeredménye – Mirt utólag 1 hellyel hátrasorolták az utolsó körös ütközés miatt, így Miller lett a 7.
A bajnokság állása 3 futammal a vége előtt – Quartararonak elég 50 pont előnyt megtartani ahhoz, hogy már a következő hétvégén világbajnok legyen.
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.