Moto3: eltiltották a horrorbaleset okozóját

Nem maradt következmények nélkül a Moto3-asok tegnapi versenyén történt hatalmas baleset. Az újraindított futam 3. körében Deniz Öncü szélárnyékból előzte Alcobát, majd egyszerűen behúzta elé a motort. A manőver egyrészt túl korai, másrészt felesleges volt, Alcoba nem tudta elkerülni az ütközést, és a mögötte érkező Migno és Acosta is átugratott a motorján. Szerencse, hogy a motoron, és nem mondjuk a versenyzőn, ahogy az is, hogy mindezek után mindenki lábra tudott állni. Acosta “landolás” után még a szalagkorlátba is belecsapódott.

A futam után vizsgálni kezdték az esetet, és egy az elmúlt években tapasztaltakhoz képest szigorú büntetést osztottak. A török versenyzőt felfüggesztették a következő két futamról, így sem Misanoban, sem Portimaoban nem indulhat. A jövő évi ülése egyelőre nem került veszélybe, ugyanis a csapata külön nem bünteti meg, de leghamarabb Valenciában mehet újra.

A kétfutamos eltiltással alighanem példát statuálni szerettek volna, és nem elsősorban Öncünek, hanem az egész mezőnynek. Idén már 3 fiatal versenyzőt is elveszítettünk a különböző kategóriákban, köztük Dupasquier-t a mezőnyből, és ezúttal is csak a szerencsén múlt, hogy ez a szám nem növekedett tovább.

Két forrása: motogp.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.