Rekordsokan nézték a Formula-E–t 2021-ben

Az elektromos együléses széria 2014-es megalapítása óta még soha nem nézték annyian élőben a futamokat, mint idén, Németországban például megháromszorozódtak a nézettségi adatok!

Közzétette 2021-es nézettségi adatait a Formula-E. Noha lehetett rá számítani, hogy a járványhelyzet által eléggé megtépázott 2019/20-as szezonnál nagyobb számokat fog a széria produkálni, a kumulált nézettség 32 százalékos emelkedésére viszont még talán a legoptimistábbak sem mertek gondolni!

Az elmúlt szezon legviccesebb pillanatai a Formula-E–ben

A magas mértékű növekedést nagyrészt az ingyenes, ún. “free-to-air” sugárzás elterjedése is szolgálta, valamint az, hogy a szolgáltatókkal kötött szerződések értelmében a közvetítéseket a versenyek kezdési időpontjaihoz igazították. Ennek köszönhetően 26 százalékkal emelkedett az élő adásokat megtekintők száma.

Köszönhetően a londoni futam visszatérésének, valamint annak, hogy a Channel 4 a teljes szezont élőben sugározta, az Egyesült Királyságban a várakozásoknak megfelelően nagyot emelkedtek az adatok. Az országban nem kevesebb, mint 156 százalékkal nőtt az élő adásokat megtekintők száma, de például Brazíliában 256-, Németországban 338 százalékkal nézték többen a versenyeket, mint az előző szezonban.

A kétversenyes hétvégéken az első futamról a másodikra a legnagyobb nézőszám növekedés Valenciában történt. A hivatalos statisztikákban ugyan nincs benne, de a motorsport.com értesülései szerint a szombati versenyen látott, bohózatba illő, tömeges autólemerülések és az ezt követő botrány annyira felkeltette az emberek érdeklődését, hogy vasárnap rengetegen ültek a tévé elé a versenyt megtekinteni. Pontos számadatokat itt nem tudunk.

A Formula-E 2021/22-es szezonja január 28-án kezdődik Szaúd-Arábiában, a mezőny jelenleg az alábbiak szerint áll össze:

csapathajtásláncversenyző #1versenyző #2
Mercedes-EQMercedes??????
Jaguar RacingJaguarSam BirdMitch Evans
DS TecheetahDS AutomobilesAntonio Félix da Costa???
Envision Virgin RacingAudiRobin Frijns???
Andretti AutosportBMWJake Dennis???
Venturi RacingMercedesLucas di GrassiEdoardo Mortara
PorschePorscheAndré LottererPascal Wehrlein
Mahindra RacingMahindraAlexander SimsOliver Rowland
Nissan e.damsNissanSébastien BuemiMaximilian Günther
Dragon / Penske AutosportPenske??????
NIO 333NIO 333Oliver Turvey???
Címlapkép forrása: autoweek.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.