Domenicali: a Ferrari szerződtetni akarta Hamiltont!

A Forma-1 vezérigazgatója, a korábbi Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali elmondta, a maranellói istálló jónéhány évvel ezelőtt szerette volna szerződtetni Lewis Hamiltont!

Néhány nappal ezelőtt Lewis Hamilton maga is csodálkozva nyilatkozta, hogy hosszú és eseménydús karrierje valószínűleg anélkül fog véget érni, hogy valaha is a Ferrarinál versenyzett volna. A hétszeres világbajnok elmondása szerint ez egy olyan cél, ami minden pilóta álma, mindenki szeretne egy nap tűzpiros overállban vezetni. Ez neki nem adatott meg, pedig volt olyan időszak, amikor az olasz istálló ezt szerette volna.

„Igen, tárgyaltunk róla. A Ferrari szerződtetni akarta Lewist, az időzítés azonban nem volt megfelelő” – árulta el Domenicali a Sky Sportsnak.

Ez utóbbi állítással egyébként Hamilton is egyetértett. A brit pilótát később több vezető beosztású személlyel együtt Niki Lauda győzte meg, hogy csatlakozzon a Mercedeshez, a többi pedig – ahogy mondani szokták – már történelem.

„Az elmúlt néhány év eredményeit elnézve senki nem tehet szemrehányást Lewisnak, hogy nem a megfelelő döntést hozta, amikor nem a Ferrarit választotta” – tette hozzá Domenicali.

Címlapkép forrása: Lewis Hamilton hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.