Hypercar programot indít az Alpine 2024-ben!

Tovább folytatja a szereplést a sportautózás legmagasabb szintjén az Alpine! A francia gyártó bejelentette, hogy 2024-től elindítják saját Hypercar programjukat, amelyhez az LMDh-szabályrendszert választották. Fő partnerük változatlanul a Signatech lesz, de szorosan együtt fognak működni az F1-es részleggel is.

43 évvel a le mans-i 24 órás verseny megnyerése és néhány héttel az összetett dobogó ismételt elérése után az Alpine bejelentette jövőbeli terveit a sportautózással kapcsolatban. A francia márka 2024-től 2027-ig szerződött le az LMD-projektre, ezzel az Acura, az Audi, a BMW, a Cadillac és a Porsche után hatodikként kötelezték el magukat a szabályrendszer mellett. Az Alpine két autót fog indítani, a kasztnikat nem meglepő módon az Orecától fogják rendelni, a fejlesztésből pedig az enstone-i F1-es részleg is ki fogja venni a részét.

„Az Alpine endurance programja remekül kifejezi a márka motorsport felé tanúsított elköteleződését és ambícióját. Azzal, hogy párhuzamosan versenyzünk a Forma-1-ben és a hosszútávú bajnokságokban, az Alpine azon kevés márkák egyike lesz, amely a motorsport két csúcskategóriájában is egyszerre képviselteti magát. A technikai és technológiai együttműködés révén mindkét projektből a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni, hogy felül tudjunk kerekedni rangos ellenfeleinken” – fogalmazott Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója.

„Újabb nagyszerű és rangos konstruktőr csatlakozott az endurance versenyzés legmagasabb kategóriájához. Egy éve folyamatosan érkeznek a bejelentések, az Alpine részvétele nagyon fontos szervezetünk számára. A Hypercar már most sikert aratott, mi pedig nagyon örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű márkát köszönthetünk!” – tette hozzá az ACO elnöke, Pierre Fillon.

Az Alpine teljes gyári csapatként 1963 és 1978 között összesen 11 alkalommal vett részt a le mans-i 24 órás versenyen, az utolsó évben összetett győzelmet arattak Didier Pironival és Jean-Pierre Jaussaud-val a volán mögött.

Címlapkép forrása: 24h-lemans.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.