A Williams szeretné, ha Albon már idén munkába állna

Sajtóértesülések szerint a Williams tárgyalásokat szeretne kezdeményezni a Red Bull Racinggel annak érdekében, hogy Alexander Albon már rögtön az Abu Dhabi Nagydíjat követően megkezdhesse a munkát új csapatánál!


Mint az bizonyára mindenki számára ismert, Alexander Albon jövőre egy év kihagyás után visszatér a Forma-1–be a Williams színeiben, ahol Nicholas Latifi csapattársa lesz. A szerződés értelmében a thai pilóta január 1-jétől áll a Williams alkalmazásában, Jost Capito csapatfőnök azonban szeretne ezen változtatni.

„Alex szerződése januártól hatályos, azonban szeretnénk megtudni a Red Bulltól, hogy Alex dolgozik-e még nekik a szezonzárót követően, és hogy milyen lehetőségeink vannak. Nagyon sokat ül például a szimulátorban, de ha Abu Dhabi után már nem végeznek ilyen jellegű munkát, akkor miért ne csatlakozhatna már hamarabb hozzánk?”idézi Capitót a RaceFans.

A csapatfőnök egyúttal egyszer és mindenkorra leszögezte, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy Albon munkába áll a Williamsnél, semmilyen kapcsolat nem fűzi a Red Bullhoz.

Albon jövőre a Williams versenyzője lesz

„Ahogyan azt mindig is hangoztattuk, a szerződése értelmében Alex januártól a Williams teljes értékű versenyzője. Ebben az időszakban a Red Bull Racinggel semmilyen kapcsolatban nem áll, egyedül a logójuk fog a sisakján díszelegni, hiszen a Red Bull Thailand Alex személyes szponzora pályafutása kezdete óta. Joga van hozzá, hogy saját támogatói legyenek, de ez még nem jelenti azt, hogy őt vagy a Williamset bármilyen kapcsolat fűzné a Red Bullhoz” – szögezte le.

Címlapkép forrása: Red Bull Racing Honda hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.