Hátrasorolás vár Hamiltonra Törökországban

Az elmúlt napokban egyre több forrás számolt be arról, hogy a Mercedes valószínűleg nem húzza tovább az egyre inkább elkerülhetetlennek tűnő erőforráscserét.

Toto Wolff csapatfőnök elmondta: lehetséges, hogy a Török Nagydíjon kicserélik a teljes erőforrást a hétszeres világbajnok autójában, aki emiatt csak a rajtrács végéről rajtolhatna vasárnap. Max Verstappen hasonló helyzetből a 2. helyre jött fel Oroszországban, minimalizálva veszteségeit, és Hamiltonnak is szüksége lenne egy hasonló csodára, ha nyolcadszor is világbajnok akar lenni.

A brit pilóta eddig három motort használt el a szezon folyamán, ez pontosan ugyanannyi, mint amennyit a szabályok egész évre megengednek. Miután azonban még hét verseny hátra van, minden jel arra utal, hogy elkerülhetetlen a csere, ami azonnal a rajtrács végére száműzné Hamiltont.

„Az erőforráscsere egy lehetőség, azonban hogy hogyan, mikor és hol, az még nem eldöntött” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports Newsnak.

„A legfontosabb, hogy megbízhatósági probléma miatt ne essünk ki egy versenyről sem. Lehet csodákban reménykedni, hiszen ha második vagy harmadik vagy, azzal is sok pontot szerzel, ellentétben ha kiesel… Úgyhogy most utánajárunk a rendelkezésünkre álló erőforrásoknak, a célunk, hogy biztosan ne nullázzunk egy versenyen sem.”

FRISSÍTÉS: időközben hivatalossá vált, hogy a Hamilton a hétvégén megkapja idei negyedik belsőégésű motorját, a brit pilóta emiatt tíz rajthelyes büntetést kap a vasárnapi futamra.

Címlapkép forrása: Lewis Hamilton hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.