Piastri az Alfa Romeo „B”-terve, amennyiben nem jön össze a Zhou-üzlet

Továbbra sem ismert, hogy ki lesz Valtteri Bottas csapattársa jövőre az Alfa Romeónál. A svájci Blick értesülései szerint az F2 összetett értékelését vezető Oscar Piastri a legújabb jelölt.

Folytatódik a hónapok óta zajló szappanopera az Alfa Romeo jövő évi felállását illetően, szinte már megszámlálni sem lehet, hogy hány pilótát hoztak szóba a csapattal. A sajtó sokáig Guan-yu Zhout tartotta a legesélyesebbnek, a Blick értesülései szerint azonban nehezíti a tárgyalásokat, hogy a kínai pilóta hároméves szerződést szeretne, míg Fréderic Vasseur csak egy szezonra szóló megállapodást hajlandó kötni, 2023-ra ugyanis Théo Pourchaire-nek tartogatja a helyet.

„Ha megnyerem a bajnokságot, vagy legalább az első három között végzek, a lehetőség el fog érkezni. Abban teljesen biztos vagyok, hogy a Formula-2-ben ez az utolsó évem, hiszen a harmadik szezont töltöm itt, és már bizonyítottam, amit kellett” – fogalmazott Zhou.

Zhou jelenleg második az F2 összetett értékelésében

Amennyiben nem jön létre az egyezség, van egy másik opciója is az Alfának, mégpedig az ausztrál Oscar Piastri, aki Zhouhoz hasonlóan Alpine-junior. A 20 éves pilóta az elmúlt két idényben megnyerte a Formula-Renault Európa-kupát és az FIA Formula-3-as sorozatot is, idén pedig rendkívül öles léptekkel halad a Formula-2-es bajnoki cím felé. Ez ugyanakkor a veszte is lehet: a szabályok szerint bajnokként nem maradhatna még egy évet az első számú nevelősorozatban, ha pedig nem talál magának F1-es ülést, ez nagyon könnyen a pályafutása megfeneklését is jelentheti.

A pilóta menedzselését ellátó Mark Webber korábban azt nyilatkozta, reméli, hogy pártfogoltja jövőre tesztpilótai szerződést kaphat valamelyik csapattól, 2023-ban pedig versenyüléshez jut. Amennyiben azonban Zhou nem tud megegyezni az Alfa Romeóval, akkor új ajtók nyílhatnak meg Piastri előtt, az elméletet pedig tovább erősíti Vasseur köztudottan szoros kapcsolata korábbi munkaadójával, a Renault-val.

Címlapkép forrása: Oscar Piastri hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.