Két új helyszínnel a fedélzeten megérkezett a 2022-es versenynaptár!

Befutott a jövő évi MotoGP menetrend, naptárat és tollat előkapni!

A Dorna Sports hivatalosan is lerántotta a leplet a jövő évi tervezett Gyorsasági-motoros Világbajnokság kalendáriumról.

A téli tesztek terén nincsen változás: a két kisebb kategória február 22-től 24-ig Jerezben, február 5-6-án pedig a MotoGP mezőnye készülhet az új idényre Sepangban. Ennek a hónapnak a végén az egyik újonnan érkező pályát is felavatják, de erről pár bekezdéssel lejjebb bővebben.

Az év az ideihez képest kicsivel hamarabb kezdődik majd, már március első hétvégéjén, tradicionálisan Katarban, villanyfényes körülmények között.

Ezután érkezik a várva várt új, Indonéz Nagydíj, a Mandalika International Street Circuiten, ami egy egészen izgalmas, egzotikus kalandnak néz ki. Majd utána a szokásos amerikai túrára indulnak a srácok.

Algarve-ben rendezik majd az első európai versenyt április 22-24. között, innentől pedig egész nyár közepéig változatlan a menetrend az elmúlt évekhez képest. Ha ugyanis minden jól megy, akkor július 10-én bemutatkozik a debütálását egy évvel eltoló Kymiring, az északi Finnországban.

A Kymiring, eredetileg már 2021-ben debütált volna, de elsősorban logisztikai okok miatt eltolták 2022-re. (Forrás: motorcycledaily.com)

A nyári szünet utáni első nagydíjjá léptetik elő a Silverstone-i fordulót, majd innen a szokásos európai és ázsiai fordulók következnek.

A szezonzárónak pedig, mint hosszú-hosszú ideje, most is a Ricardo Tormo pálya ad majd otthont.

Természetesen ez egy előzetes versenynaptár terv, ami a Covid-19 esetleges újbóli hullámai miatt változhat, így kérünk mindenkit, fenntartással kezelje a naptár tervet, kiindulva az elmúlt két év eseményeiből.

Alább a teljes naptár:

Kép forrása: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: Crash.net.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.