WRC: Evans és Rovanperä teljes szezonra maradnak a Toyotánál, míg Ogier váltótársa Lappi lesz jövőre

Miután tegnap beszámoltunk róla, hogy Craig Breen aláírt az M-Sporthoz és véglegessé vált a Hyundai 2022-es felállása, a mai nap során a Toyota is bejelentette jövő évi versenyzőit!

A bejelentéssel pedig végleges megerősítést nyert a tény, hogy a hétszeres világbajnok Sébastien Ogier idei szezonja lesz az utolsó teljes év a Rali-világbajnokságban, jövőre pedig már csak néhány ralin áll rajthoz a francia. Julien Ingrassia, aki 2006 óta Ogier navigátora volt, szögre akasztja a sisakját 2021 végén, jövőre pedig Benjamin Veillas fog a hétszeres bajnok mellé ülni, aki közeli munkatársainak egyike és teszteken nagyon sokat dolgoznak együtt.

Ogier váltótársaként, a harmadik számú Toyotában a finn Esapekka Lappi fog versenyezni, aki a múlt hétvégi Finn-ralin negyedik lett egy privát Toyotával, egyetlen WRC győzelmét pedig pont hazai raliján, a japánok színeiben szerezte 2017-ben.

A másik két, teljes szezonos autóban változatlanul a walesi Elfyn Evans és a finn Kalle Rovanperä versenyeznek jövőre is a japánok színeiben.

Címlapkép forrása: a WRC hivatalos oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.