🇨🇿 WTCR: Azcona minimális különbséggel pole-on Michelisz előtt

Magyar érdekeltség szempontjából elég jól alakult az időmérő.

A FIM Endurance Világbajnokság szombati hosszútávú versenye miatt, pénteken rendezték a két szabadedzés mellett a kvalifikációt is a Túraautó Világkupán.

Az már a délelőtti tréningeken is látszott, hogy nagyon együtt van a mezőny és szoros lesz a verseny.

Q1-es szakasz:

A Q1-et egy piros zászlós fázissal meg kellett szakítani, ugyanis Giles Magnus Audija adta meg magát. Bár a belga végül eltudott botorkálni vele a boxutcáig, az időmérő ezzel számára hamar véget ért.

Az első etap kiesői közül Tom Coronel lehetett a legbosszúsabb, ugyanis az utolsó gyors körének futott neki, amikor is elfékezte magát az egyes sikánnál, így végül nem tudott javítani, de Rob Huff is éppen lecsúszott a tovább jutásról.

Sajnos a hondások közül Tassi Atti sem találta a tempót, csak a 17. lett a magyar versenyző, nem mintha Tiago Monteiro elégedettebb lehetne a 16. helyével. Boldizs Bence a tizenkilencedik időt autózta, neki már nagyobb volt a hátránya.

Q2-es szakasz:

Az előző szakaszt megnyerő Azcona először úgy tűnt, a fordított rajtrácsra játszik, az első gyors köre ugyanis erre engedett következtetni, de aztán oda rakott egy sokkal erősebb kört, amivel simán tovább ment a harmadik szakaszba. Akárcsak Michelisz Norbi, akit egyedül csak Esteban Guerrieri előzött meg.

Kevésbé jártak jól a Lync & Co-k, Yvan Muller és Thed Björk is elvérzett, noha a francia egyértelműen nem a továbbjutásra pályázott.

A 10. helyet végül a hazai pályán nagyon meggyőzően szereplő, Petr Fulín kaparintotta meg, akinek vasárnap jó esélyei lehetnek egy maradandó eredmény reményére.

Q3-as szakasz:

A végső, egy körös döntőben aztán Azcona ideje adta a legtöbbeknek a távpontot, az utolsóként érkező Michelisz járt hozzá a legközelebb, de Ehrlacher is sokat hozott a spanyolon a második szektorban. Végül egyikőjük sem tudta a végén megdönteni az 1:38:757-es kört, így a Zengő Motorsport versenyzője szerezte meg a pole-t, mindössze 91 ezreddel megelőzve Norbit.

Azcona (és Coronel) számára most irány Barcelona, hiszen holnap a TCR Europe bajnokság szezonzáróján lesz megjelenése és ha minden a tervei szerint alakul, akkor vasárnap akár kétszeres Európa-bajnokként térhet vissza Csehországba.

Forrás: WTCR Twitter oldala

Címlapkép: TouringCarTimes.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.