🇹🇷 FP1: Lewis Hamiloné az első szabadedzés Verstappen és Leclerc előtt!

Napos, de erősen szeles idő fogadta a mezőnyt az első szabadedzés alkalmával az Istanbul Parkban. A pálya a tavalyi év drámáját elkerülendően “felmaratásra” került annak érdekében, hogy javítani tudják a tapadási viszonyokat és a vízelvezetést is.

A pilóták száraz pályán tudták megkezdeni a körözést,és bár az első szabadedzés végig száraz volt, a hétvége többi részére jósolnak csapadékot az időjósok. Mindenesetre Lewis Hamilton pályacsúccsal nyerte meg az FP1-et, 1:24.178-s idejével, amivel majdnem hat tizeddel verte meg Juan Pablo Montoya korábbi, 2005-ben felállított rekordját.

Max Verstappen alatt kicsit tétovavolt a hétvégére a Honda búcsúja okán újrafestett Red Bull, így a holland nem túl erősen, mintegy négyszázhuszonöt ezredes lemaradással kezdett világbajnoki riválisa mögött. A holland így sem csüggedhet, hiszen a britek hétszeres bajnoka várhatóan egy 10 rajthelyes büntetést fog kapni a vasárnapi futamra, miután egy új belső égésű motort fog kapni.

Jól kezdtek a Ferrarik is! Charles Leclerc harmadik helye azt bizonyítja, hogy a Ferrari valamelyes előrelépett az új motornak köszönhetően, ami nagy fegyvertény lehet számukra a McLarennel folytatott párharcban. Carlos Sainz szintén megkapja az új erőforrás rendszert a hétvégén, így Leclerc Orosz Nagydíjához hasonlatosan most a spanyol fog a mezőny végéről indulni Törökországban.

A hétvégén ismét terítéken vannak a pályaelhagyások! A versenybírák a 14-es, utolsó kanyar kijáratát figyelik árgus szemekkel. Aki azon a részen a fehér vonalon kívülre sodródik, az-az már a rázóköveken fordul, automatikusan törlik nem csak az adott, de az azt követő körét is!

Címlapkép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.