Piastri nem igazol az Alfa Romeóhoz!

Az elmúlt napokban felmerültek olyan híresztelések, hogy az Alfa Romeo második autójára eddig legesélyesebbnek tartott Guan-yu Zhouval nem tud dűlőre jutni a csapat a szerződés hosszát illetően, ezért „B”-tervként elkezdtek egyezkedni az F2-es bajnoki cím legfőbb várományosával, Oscar Piastrival. Ma azonban nem más cáfolta ezt meg, mint az Alfa Romeo csapatfőnöke.

„Oscar remek munkát végez és tartósan hozta a jó eredményeket az elmúlt néhány hétvégén, viszont legjobb tudomásom szerint ő az Alpine-nal áll szerződésben. Kristálytisztán látszik, hogy ő az F2-es mezőny egyik legjobbja ma, és tavaly is fantasztikusan szerepelt az utolsó pillanatig. Oscar azon fiatal gyerekek egyike, akik teljesen biztosan sikeresek lennének a Forma-1-ben” – állapította meg Fréderic Vasseur.

„Nem sietjük el a döntést a jövő évi felállásunk tekintetében, ugyanis több jelöltünk is van a második autóra, és időnk is nagyon sok van még. A helyzet az elkövetkezendő néhány nap biztosan nem fog változni, a döntést majd később hozzuk meg.”

Piastri az elmúlt két évben megnyerte a Formula-Renault Európa-kupát és az FIA Formula-3-at is, idén pedig a Formula-2-ben halad nagy lendülettel a bajnoki cím felé

A francia szakember hozzátette: nem gondolja, hogy az Alpine-nak megérné kinevelni egy fiatal versenyzőt, aztán elengedni egy másik csapathoz.

„Ha a nevelőszériákban sok pénzt fektetsz egy versenyzőbe és hosszú távon leszerződsz vele, nem látom értelmét egyszerűen elengedni egy másik csapathoz, ez nagyon furcsa lenne” – magyarázta.

Címlapkép forrása: Oscar Piastri hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.