🇹🇷 FP3: Gasly nyerte az esős harmadik szabadedzést

Az AlphaTauri francia pilótája, Pierre Gasly volt a leggyorsabb a Török Nagydíj harmadik szabadedzésén, amely vizes pályán zajlott.

A délelőtti esőzéseket követően nedves pálya fogadta a versenyzőket Isztambulban, a legelső tapogatózó köröket a legtöbben a kék oldalfalú, extrém esőgumikon tették meg. Hamar kiderült, hogy az intermediate lesz a jó választás, ezért mindenki az átmeneti szettre váltott, a 22. percben azonban piros zászló szakította meg a körözést, amikor George Russell kipördült és elásta autóját a sóderágyban.

Russell azonnal elveszítette az autó hátulját, amint a gázra lépett

Többen ezt követően is megpördültek, így például Mazepin, Verstappen, Vettel és Leclerc is bemutattak egy-egy piruettet. Ahogy a pálya száradt, egyre többeknek gyűlt meg a baja az első gumik túlmelegedésével, a slick abroncsok használatához viszont még egyértelműen nem voltak alkalmasak a körülmények. A leggyorsabb körökkel eleinte Verstappen és Bottas ping-pongoztak, majd 20 perccel a vége előtt Pérez állt az élre. Nem sokkal ezt követően jött Gasly és egy 1:30.447-es idővel az első helyre röpült, és javított Verstappen is, de ez csak a 2. helyhez volt elég.

Az utolsó percekben már nem sokan tudtak javítani az addigi idejükön, ekkorra ugyanis annyira felszáradt a pálya, hogy az intermediate gumik pillanatok alatt túlmelegedtek. Erre panaszkodott többek között Gasly is, aki így végül behúzta az FP3-at a két Red Bull előtt. Mögöttük következtek a Ferrarik, majd Alonso és némi meglepetésre Räikkönen. A 8. helyen Tsunoda végzett, majd jött Bottas, Ocon, Giovinazzi, Vettel, Schumacher, aztán a két McLaren. Hamilton mindössze öt kört teljesített és csak a 18. helyen zárta a gyakorlást.

A harmadik szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]
Címlapkép forrása: Scuderia AlphaTauri hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.