Az Andretti Autosport bevásárolná magát a Forma-1–be

Több egybehangzó forrás szerint az amerikai autósport egyik legnagyobb, legismertebb csapata a küszöbén áll annak, hogy többségi részesedésre tegyen szert az Alfa Romeo Forma-1–es csapatánál.

Heteken át tartó pletykaáradatot követően a Török Nagydíj hétvégéjén kapott szárnyra komolyabban a hír a paddockban, miszerint az Andretti Autosport bevásárolná magát az Alfa Romeo (Sauber) F1-es csapatába. A Motorsport.com a témához közel álló forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a felek közötti tárgyalások előrehaladott állapotban tartanak. A hírek szerint az üzlet megkötése akár heteken belül végbe mehet.

Az Andretti-család már most is széleskörűen jelen van az autósport különböző szakágaiban. Van csapatuk többek között az IndyCar-ban, az IMSA sportautó-bajnokságban, az ausztrál Supercars túraautó-bajnokságban, az Extreme E-ben és a Formula E-ben is, Forma-1–es csapatuk azonban sosem volt még. A Motorsport.com kereste az üggyel kapcsolatban az Alfa Romeót, a csapat azonban nem kívánta kommentálni a helyzetet, és Fréderic Vasseur csapatfőnök is csak annyit mondott, hogy ha lesz is változás a tulajdonosi körben, ez olyan témakör, amiben személyesen ő nem érintett.

Az Andretti Autosport és az Alfa Romeo közötti bármilyen üzlet minden bizonnyal megnyitná a kaput a Forma-1 felé az IndyCar egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal versenyzője, Colton Herta számára. A 21 éves versenyző – a korábbi Indy Lights bajnok és CART-futamgyőztes Bryan Herta fia – 2019 óta versenyez stabilan az első számú amerikai open-wheel sorozatban, ez idő alatt hat futamgyőzelmet, valamint egy összetett 3. és egy 5. helyet szerzett. 2019-ben emellett kategóriagyőzelmet aratott a daytonai 24 órás versenyen is. Az amerikai pilóta májusban hosszú távú szerződést kötött az Andretti Autosporttal, így egy esetleges F1-es projekt esetén nyilvánvaló jelölt lehet az egyik autóra.

Colton Herta napjaink egyik legtehetségesebb fiatal versenyzője
Címlapkép forrása: Alfa Romeo Racing ORLEN hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.