🇪🇸 TCR Eu: Azcona pole-ban, Girolami utolsó – eldőlt a cím sorsa?

Miután tegnap megszerezte idei első WTCR pole-pozícióját, Mikel Azcona semmit sem bízott a véletlenre, és Barcelonába utazva behúzta a kisebb széria rajtelsőségét is, miközben bajnoki ellenfelét, Franco Girolamit pech pech után érte a mai időmérőn…

Miközben a spanyol már a Q1-ben megfutotta a leggyorsabb kört, majdnem négy tizeddel megverve Nicolas Baert és a két Clairet testvért, Girolami ugyan a pályán volt, és a körideje elég lett volna a Q2-be jutáshoz, elveszítette azt pályalevágás miatt. Majd ezútán jött az igazi dráma: technikai gondok miatt a boxba kellett hajtania, és mivel egyetlen más mért köre sem volt, a utolsó (24.) helyről várhatja a délutáni futamot, gyakorlatilag elveszítve a bajnoki esélyeit.

A Q2-be Azcona és régi, valamint új cuprás csapattársai Leonov valamint Gavrilov, a két Clairet testvér, Jelminin kívül a többi Hyundai Elantra, mindhárom Brutal Fish Honda és Nicolas Baert jutottak be.

A második etapban pedig már komolyabb nyomást helyeztek a spanyolra, és idei első pole-ját a szériában csupán 4 századdal szerezte meg, a 2021-ben a nagyok közé felnövő Sami Taoufik előtt! A második sorból Teddy Clairet és Nicolas Baert rajtolnak majd, az igazi meglepetést a Q2-ben viszont Martin Ryba okozta. A Brutal Fish csapatfőnöke nemcsak legjobb hondás lett az időmérőn, hanem az elismerésre méltó ötödik rajtkockát szerezte meg, és Niels Langeveld mellől rajtol majd ma délután.

A Q2 végeredménye, és az első 12 helyezett a rajtrácson:
VersenyzőModell
Mikel AzconaCupra
Sami TaoufikHyundai
Teddy ClairetPeugeot
Nicolas BaertAudi
Martin RybaHonda
Niels LangeveldHyundai
Mehdi BennaniHyundai
Jack YoungHonda
Isidro CallejasHonda
Klim GavrilovCupra
Evgenii LeonovCupra
Jimmy ClairetPeugeot

A vasárnapi, fordított rajtrácsos futamon Gavrilov és Callejas rajtolnak majd az első sorból. Az időmérőn a legnagyobb csalódást a Coronel-Jelmini-Homola hármas okozta, a 15-17. helyekre kvalifikálva, de gyanúsan Dušan Borkovic sem teszi ki a vitrinbe a 21. rajthelyét. A beugrók közül a venezuelai Segio López volt messze a legjobb. A cuprás csupán egy hellyel maradt le a Q2-be jutásról, és szép pontokat gyűjthet a hétvégén.

Azcona dolga pedig nagyjából annyi, hogy Girolami előtt végezzen ma. 63 pont előnye lett a pole-lal, Girolaminak pedig 24-et kellene hoznia a spanyolon, ami az utolsó rajthelyről kb. lehetetlen. Ehhez az argentin az első öt hely valamelyikén kellene végezzen, úgy hogy Azcona közben csak pár pontot gyűjt.

A futam 15:40-kor rajtol majd, és élőben nézhetitek a sorozat YouTube csatornáján.

Címlapkép forrása: a TCR Europe hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.