Jake Kostecki mégis a Tickford fedélzetén 2022-től!

Mikor a bejelentés felett győz a pénz és a pletyka.

Van az úgy, hogy egy biztosnak hitt információról azt hisszük, hogy mégsem jött be, de aztán rájövünk, hogy mindig az első gondolat a jó.

Még múlt héten írtuk meg, hogy az a hír járja, miszerint Jake Kostecki érkezhet Jack Le Broc helyére 2022-től. Aztán rá egy napra érkezett a James Courtney-féle bejelentés, amik alapján biztosra vettük, hogy Kostecki mégsem lép fel.

Erre magyar idő szerint ma délelőtt jön szembe a hírfolyamon a hír, hogy Jake Kostecki több éves szerződést írt alá a Tickford Racing csapatával. Hát ha másért nem, számunkra már csak ezért is emlékezetes lesz ez a bejelentés, de nézzük meg, hogy vajon eddig milyen maradandó emlékeket szerzett Kostecki a Supercars háza táján.

A 21 éves ausztrál a 2019-es Bathurst 1000-es futamon debütált a bajnokságban, ahol testvérével, Brodie Kosteckivel alkottak egy párost a család házi csapata, a Kostecki Brothers Racing színeiben. A futamot végül nem sikerült befejezniük, de még ebben az évben indultak a bajnokság hosszútávú versenyein.

Jake 2020-ban ejtette meg szóló debütálását a Matt Stone Racing színeiben, ahol Zane Goddard-dal osztoztak meg a fekete-arany festésű Holdenen.

2021-re már teljes szezonos lehetőséget kapott, eddigi legjobb eredményét pedig Darwinban érte el, ahol az első versenyt az 5. helyen zárta.

Természetesen Kostecki érkezésével Le Broc távozása is nyilvánvalóvá vált. Azt nem közölték, hogy hová mehet a 29 éves ausztrál, de ha hiszünk a korábbi pletykáknak (márpedig ez a cikk is mutatja, hogy nem árt), akkor a Matt Stone Racing tárt karokkal várhatja.

A bejelentést követően, így fest jelenleg a jövő évi mezőny, a már biztos szereplőkkel:

Red Bull Ampol Racing
Broc Feeney
Shane van Gisbergen

Shell V-Power Racing Team
Anton De Pasquale
Will Davison

Tickford Racing
Thomas Randle
James Courtney
Jake Kostecki
TBA

Walkinshaw Andretti United
Chaz Mostert
TBA

Brad Jones Racing
Andre Heimgartner
TBA
TBA
TBA

Kelly Grove Racing
David Reynolds
TBA

Team 18
Mark Winterbottom
Scott Pye

Erebus Motorsport
Will Brown
Brodie Kostecki

Blanchard Racing Team
Tim Slade

Team Sydney
Garry Jacobson
Fabian Coulthard

Matt Stone Racing
TBA
TBA

Címlapkép forrása: Touring Car Times.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.