A HWA év végén távozik az F3-ból! És az F2-ből?

A HWA a 2021-es szezon végén valószínűleg mindkét nevelőszériából kilép. Az istálló helyére az F3-ba a Van Amersfoort Racing érkezik, és várhatóan az F2-ben felszabaduló két helyet is a hollandok kapják meg.

Sajtóértesülések szintjén korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a HWA Racelab helyére jövőre a Van Amersfoort Racing érkezhet az FIA Formula-3-ba. A hír azóta hivatalossá vált, a mai napon pedig a hiteles információiról ismert Formula Scout hírportál azt is megírta, hogy a német istálló a Formula-2-es felszereléseit is eladta a VAR-nak. Hivatalosan egyelőre egyik fél sem jelentette be az üzletet és a nagyobb oldalak sem írtak róla, de akik hosszabb ideje követik a Formula Scout írásait, azok tudhatják, hogy együléses nevelőszériák terén nem nagyon szoktak tévedni…

A HWA 2019-ben lépett be az F2-be az Arden istálló technikai partnereként, majd a következő évben már önálló csapatként voltak jelen a Forma-1 első számú nevelőszériájában. Első szezonjukban nem termett sok babér számukra: Giuliano Alesi csak egy hatodik helyet szerzett, Artem Markelov erejéből pedig mindössze két nyolcadik helyre futotta, ami a csapatversenyben cska a Trident megelőzéséhez volt elég. Idén sem megy sokkal jobban: Jake Hughes ugyan 4. lett Szocsiban, de így is tökutolsók a bajnokságban.

Várhatóan hamarosan okosabbak leszünk az ügyben!

Címlapkép forrása: HWA AG Official hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.