Egyetlen szezon után távozhat az Alpine-tól Davide Brivio

Olasz sajtóértesülések szerint az Alpine versenyigazgatója, Davide Brivio mindössze egyetlen szezon után távozhat jelenlegi munkaadójához és jövőre visszatérne korábbi sikerei helyszínére, a MotoGP-be. A szakembert a hírek szerint a Suzuki várja vissza tárt karokkal.

Brivio korábban bevallotta, hogy a Forma-1-hez való alkalmazkodás még a várakozásaihoz képest is nagyon bonyolultan alakul, időre van szüksége, azonban teljes mértékben elkötelezett az Alpine projektje iránt.

„A szervezet sokkal nagyobb és komplexebb itt [mint a MotoGP-ben], sokkal több embert kell irányítani. Ez nem túl előnyös számomra, de igyekszem hozzászokni” – fogalmazott korábban a franciák újonnan kinevezett versenyigazgatója.

A napokban azonban a MotoGP híreire specializálódott moto.it arról számolt be, hogy Brivio jövőre visszatérhet a motoros világbajnokságra, egészen pontosan korábbi munkaadója, a Suzuki várja vissza. A lap szerzője, Giovanni Zamagni beszámolója szerint a Suzuki vezetői várhatóan az október 24-i, misanói hétvégéig hozzák meg a végleges döntést, míg a japánok MotoGP-projektjének vezetője, Shinichi Sahara „a fél paddockkal” kapcsolatba lépett már, hogy találjon egy új menedzsert a csapatnak.

Címlapkép forrása: planetf1.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.