🇫🇷 WTCR: Vernay simán nyerte a második futamot Pau-Arnos-ban

Jean-Karl Vernay simán nyerte a franciaországi hétvége második futamát, miután a rajtnál megelőzte a pole-pozícióból rajtoló Yvan Mullert, majd magabiztosan kontrollálva a futamot, sima győzelmet aratott. Michelisz Norbi 6. lett, ezzel tulajdonképpen minden esélyét elveszítette a bajnoki cím megszerzésére.

Hasonlóan a délelőtti első futamhoz, ezúttal sem tudom azt kijelenteni, hogy a pau-arnos-i pályát jövőre viszont akarom látni a Túraautó-világkupa versenynaptárában. A pole-pozícióból Yvan Muller kezdhette a futamot, a négyszeres világbajnokot azonban lerajtolta honfitársa, Jean-Karl Vernay. A hyundai-os ezt követően meglógott az élen és igazából senki, soha többet nem látta, magabiztos győzelmet aratott. A korábbi TCR International- és TCR Benelux bajnok idén másodszor állhatott a dobogó tetejére, ezzel Yann Ehrlacher első számú kihívójává lépett elő.

Muller szintén különösebb gond nélkül tartotta meg a 2. helyet, Michelisz Norbi ugyanis noha sokáig veszélyt tudott jelenteni rá, a magyar az utolsó öt-har körben rendkívüli módon visszalassult. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozta Norbi tempóvesztését, mindenesetre nagyon rövid időn belül elment mellette Urrutia, valamint a hétvége hőse, Vervisch is, majd az utolsó kör utolsó kanyarjából kigyorsítva, az utolsó métereken még Ehrlacher is megelőzte. Norbi így végül csak 6. lett.

Nem volt eredményes futama a többi magyarnak sem: Tassi Attila a 16. helyen éppen csak lemaradt a pontszerzésről, míg Boldizs Bence utolsó célbaérőként a 19. helyen végzett. A verseny egyetlen kiesője Esteban Guerrieri.

A második futam részletes eredményei [kép forrása: fiawtcr.com]

A bajnokság három hét múlva folytatódik az olaszországi Adria Racewayen.

Címlapkép forrása: fiawtcr.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.