Szigorú dresszkód vár a csapattagokra Szaúd-Arábiában

December 5-én rendezik Jeddah-ban a Forma-1 történetének első Szaúd-Arábiai Nagydíját. Az országban köztudottan szigorú előírások vonatkoznak az öltözködésre, ami alól a csapattagok sem kapnak kivételt.

A Motorsport.com holland kiadásának beszámolója szerint az országban érvényben lévő szabályokhoz a Forma-1-es csapatok tagjainak is tartaniuk kell magukat. A szerelőknek, mérnököknek és nem utolsó sorban a versenyzőknek hosszú nadrágot és legalább könyökig érő pólót vagy inget kell hordaniuk a Szaúd-Arábiában történő tartózkodásuk ideje alatt. Nem engedélyezettek az átlátszó anyagból készült ruhák, a személyzetek hölgy tagjai olyan ruhaneműket kötelesek viselni, amelyek a vállat folyamatosan takarják és legalább térdig érnek. Mindemellett a hölgyeknek kerülniük kell a smink használatát is.

A vonatkozó öltözködési szabályokon kívül más előírásokat is be kell majd tartani. Ilyen például, hogy a párok nyilvános helyen nem fejezhetik ki az egymás iránt tanúsított szeretetüket, illetve tilos a kulturálatlan, trágár szavak alkalmazása, a káromkodás is.

Ezek a szabályok mindenkire vonatkoznak, aki az ország területére belép, alóluk a Forma 1-es személyzet sem kap kivételt.

Címlapkép: AFP
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.